קינוח טעים וקלאסי שאף פעם לא מאכזב: עוגת מייפל בנינג'ה.
אחד הדברים הטובים בעוגה הזו הוא כמה קל להכין אותה. בכמה דקות עבודה תוכלו ליצור קינוח טעים וייחודי שהחברים והמשפחה יאהבו. בגלל הפשטות שלה גם אם אתם לא אופים מנוסים, עדיין תוכלו ליצור עוגה טעימה שנראית מדהים.
המרכיב הדומיננטי בעוגה הזו הוא כמובן סירופ המייפל, בשילוב עם האגוזים הקצוצים מקבלים את האיזון הנפלא בין הטעמים.
את העוגה הזו ניתן להגיש כקינוח לאחר הארוחה, או כפינוק מתוק עם קפה או תה מתי שמתחשק. אתם גם יכולים להוסיף קצפת, פירות טריים כדי לקחת אותה לשלב הבא, אבל יש שיגידו שהיא מספיק מתוקה גם ככה והסתפקו בעוגה הרגילה.
אז אם אתם מחפשים קינוח ייחודי שקל להכין ובטוח ירשים, המתכון מחכה לכם כאן למטה. בואו נתחיל.
מתכון מאת אייל בן שיטרית.
מצרכים:
- 3 ביצים
- 1 ורבע כוסות סוכר
- חצי כוס שמן
- 1 קצפת צמחית לעוגה פרווה / גביע יוגורט טבעי 200 גרם
- 3 חפיסות סוכר וניל
- 1 ורבע כוסות קמח תופח
- כוס אגוזים קצוצים גס
- סירופ מייפל
הוראות הכנה:
- לערבב את כל החומרים לפי הסדר הכתוב פרט לאגוזים וסירופ.
- לשמן תבנית מלבנית או עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק. לשטח את התערובת בתבנית ומעל לפזר את האגוזים.
- להכניס לנינג'ה: תוכנית בייק 30 דק על חום 150 מעלות. להציץ ולבדוק מידי פעם.
-
כשמוציאים את העוגה מהתנור כדאי לחורר מעט עם קיסם או שיפוד ולשפוך מעל כל פני העוגה את הסירופ מייפל.
- לצנן היטב, בינתיים העוגה סופגת את הסירופ ויוצאת עוגה מדהימה.
בהצלחה ובתיאבון!