תגידו ביי ביי לחזה עוף יבש ומשעמם. היום תקבלו את הדרך הקלה והמהירה להכנת חזה עוף בנינג'ה גריל, כזה שיוצא רך ומושלם.
הנתח הזה הוא מרכיב עיקרי שנמצא כמעט בכל מטבח, במיוחד אצל אלה שאוהבים מקור בריא לחלבון. הוא רב תכליתי וניתן לבשל אותו בדרכים רבות, מה שהופך אותו למושלם עבור אמהות ואבות עסוקים ולכל חובב מתכונים.
אחד היתרונות של בישול החזה בנינג'ה גריל הוא שהוא שומר על העסיסיות והרכות שלו. הסיבה לכך היא כי המכשיר מבשל את העוף באופן שווה משני הצדדים, מה שאומר שתקבלו עוף מבושל בצורה מושלמת בכל פעם. אתם לא צריכים לדאוג לגבי בישול יתר של העוף וייבוש שלו, שזו בעיה שכיחה בשיטות בישול אחרות. עם הנינג'ה, תמיד תקבלו חזה עוף טעים בדיוק במידה הנכונה.
המנה הזו היא רב-תכליתית, תוכלו להגיש אותה עם תוספות רבות. אורז, ירקות, או אפילו תפוחי אדמה צלויים יכולים להיות אופציה נהדרת. אתם יכולים גם להתנסות ברטבים שונים כדי להוסיף עוד טעם לעוף.
יש פשוט כל כך הרבה דרכים וצורות להכין חזה עוף, והוא ממש כמו קנבס ליצירתיות שלנו. אפשר להשרות אותו במגוון תבלינים, עשבי תיבול ומרינדות מסוגים שונים. אספנו עבורכם 4 מתכונים שונים שאנחנו בטוחים שתאהבו, בחרו את זה שהכי מתאים לכם, כנסו למטבח ונתחיל!
צפו בסרטון: איך להכין חזה עוף בנינג'ה גריל
מרכיבים:
- 2 נתחי חזה עוף (לשינוי לפי הכמות הרצויה)
- 2 כפות שמן
- 5 כפות רוטב טריאקי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
- מניחים את נתחי חזה העוף בקערה ומוסיפים את כל המכיבים.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה, מכסים ומכניסים למקרר להשריה של חצי שעה לפחות, כדי לספוג את הטעמים.
- מפעילים את מכשיר הנינג'ה.
- אם אין מדחום מובנה, מפעילים את המכשיר על תוכנית גריל, חום MED, למשך 20 דקות.
- אם יש מדחום מובנה, מחברים אותו לשקע שלו במכשיר ולוחצים על כפתור ההגדרות (Pre-set). בוחרים בהגדרה chicken ותוקעים את המדחום בחלק השמן ביותר בחזה העוף.
- כשהמכשיר מגיע לטמפרטורה הנדרשת, מכניסים את נתחי העוף פנימה ומפזרים את שאריות הרוטב מהקערה.
- לאחר כ-10 דקות הופכים את הנתחים לצד השני.
- מבשלים עוד 10 דקות או עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות.
- מוציאים את החזה מהמכשיר ומגישים.
גרסה 2: חזה עוף בנינג'ה גריל מאת שיראל חייג פחימה
מצרכים:
- חזה העוף
- תבלין גריל עוף
- פפריקה אדומה
- אבקת שום
- מלח
- לזלף ממש מעט שמן
הוראות הכנה:
- לסדר את חזה העוף בתוך תבנית אפיה.
- לפזר מעל את כל שאר התבלינים ולערבב.
-
להכניס לנינגה ל10 דק ולבדוק אם יש צורך בעוד זמן וכמובן להפוך צד.
הזמן תלוי בעובי של חזה העוף. אני הייתי צריכה 25 דק והחזה עוף יצא רך!!
גרסה 3: חזה עוף בנינג'ה על תוכנית Air Fryer - דניס דנצ'יק דניס
מצרכים:
- 1 קילו חזה עוף חתוך לשניצלים
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 3 כפיות תבלין גריל עוף
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית תבלין על האש
- 3 כפות טריאקי
- כף שמן זית
- 4 כפות מים
אופן הכנה:
- להכנת המרינדה מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה.
- מוסיפים את החזה עוף שלנו למרינדה, מערבבים טוב ונותנים 15 דקות לספוג את הטעמים.
- מכניסים לנינג'ה על תוכנית air fryer על 180 מעלות, כל צד 5 דק'
יוצא עסיסי וטעים, בתאבון!
גרסה 4: חזה עוף שלם בנינג'ה - של סתיו אדם
- חזה עוף שלם הופשר ונחתך לשניים.
- נמרח היטב בשום, דבש ושמן זית.
- בסלסלת הנינג'ה כמצע לחזה העוף הונחו- בצל לבן, שום, פטריות, פלפל אדום.
- להכניס לנינג'ה- תכנית ראשונה אפייה- 160 למשך 25 דקות.
תכנית שנייה רוסט- 180 למשך 25 דקות.
בתאבון!