צ'יפס בנינג'ה מתפוחי אדמה שיוצא מושלם

מאת: שרון ברקוביץ- berko-made  | מכשיר: בוצע בנינג'ה AG301, אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית Air Fry (טיגון באוויר חם). 

הקדמה חשובה:

  • המצרכים הם ל-2 מנות - 3 תפוחי אדמה גדולים. זאת כמות לנגלה אחת בנינג'ה גריל דגם AG301.
  • אם אתם רוצים כמות יותר גדולה- תכינו בשתי נגלות. אל תנסו להגדיל את הכמות בכל נגלה כי אז יהיו לכם צ'יפסים חצי שרופים וחצי לבנים ורכים... 


 מצרכים (ל-2 מנות)

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 6 כפות שמן
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית אבקת שום 

הוראות להכנת צ'יפס בנינג'ה:

  1. שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם סבון ומים, לא מקלפים.
  2. מחממים את הנינג'ה על תוכנית air fry.  נשארים עם המצב האוטומטי כמו שהוא נדלק-  200 מעלות, 20 דקות.
  3. חיתוך כל תפוח אדמה ל-8 חלקים: חוצים לאורך לשני חלקים, כל חלק חוצים ל-2 ואז שוב כל חלק חוצים ל2.
  4. מניחים את כל הפרוסות בקערה גדולה ומוסיפים את השמן, מלח, פפריקה ושום, מערבבים היטב.
  5. כשהנינג'ה חם ואומר ADD FOOD, מניחים בפנים נייר אפייה עגול (אני מזמינה מעלי אקספרס אבל ראיתי גם בארץ) מעליו מניחים את סלסלת ה- air fry המחוררת.
  6. מעבירים את תפוחי האדמה אל הנינג'ה ומפזרים אותם לשכבה אחת אחידה. סוגרים.
  7. אחרי 10 דקות פותחים את הנינג'ה ובעזרת מלקחיים מזיזים את תפוחי האדמה- המטרה שלכם היא שאלה שהיו בצדדים יעברו עכשיו לכיון האמצע ולהיפך. בכללי האמצע הוא החלק שמקבל הכי פחות חום אז נסו לדחוף אותם לכיוון הצדדים. סוגרים שוב.
  8. אחרי 5 דקות נוספות (סה"כ 15 דק מההתחלה) פותחים ומזיזים שוב
  9. אחרי 3 דק נוספות (סה"כ 18 דק מההתחלה) פותחים ומזיזים שוב.

אחרי 20 דקות מוכן :) בתיאבון!

מתכון נוסף: מאת אפרת אייזיק

 

 

 

1 של 3