מאת: שרון ברקוביץ- berko-made | מכשיר: בוצע בנינג'ה AG301, אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית Air Fry (טיגון באוויר חם).
הקדמה חשובה:
- המצרכים הם ל-2 מנות - 3 תפוחי אדמה גדולים. זאת כמות לנגלה אחת בנינג'ה גריל דגם AG301.
- אם אתם רוצים כמות יותר גדולה- תכינו בשתי נגלות. אל תנסו להגדיל את הכמות בכל נגלה כי אז יהיו לכם צ'יפסים חצי שרופים וחצי לבנים ורכים...
מצרכים (ל-2 מנות)
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 6 כפות שמן
- ¼ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית אבקת שום
הוראות להכנת צ'יפס בנינג'ה:
- שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם סבון ומים, לא מקלפים.
- מחממים את הנינג'ה על תוכנית air fry. נשארים עם המצב האוטומטי כמו שהוא נדלק- 200 מעלות, 20 דקות.
- חיתוך כל תפוח אדמה ל-8 חלקים: חוצים לאורך לשני חלקים, כל חלק חוצים ל-2 ואז שוב כל חלק חוצים ל2.
- מניחים את כל הפרוסות בקערה גדולה ומוסיפים את השמן, מלח, פפריקה ושום, מערבבים היטב.
- כשהנינג'ה חם ואומר ADD FOOD, מניחים בפנים נייר אפייה עגול (אני מזמינה מעלי אקספרס אבל ראיתי גם בארץ) מעליו מניחים את סלסלת ה- air fry המחוררת.
- מעבירים את תפוחי האדמה אל הנינג'ה ומפזרים אותם לשכבה אחת אחידה. סוגרים.
- אחרי 10 דקות פותחים את הנינג'ה ובעזרת מלקחיים מזיזים את תפוחי האדמה- המטרה שלכם היא שאלה שהיו בצדדים יעברו עכשיו לכיון האמצע ולהיפך. בכללי האמצע הוא החלק שמקבל הכי פחות חום אז נסו לדחוף אותם לכיוון הצדדים. סוגרים שוב.
- אחרי 5 דקות נוספות (סה"כ 15 דק מההתחלה) פותחים ומזיזים שוב
- אחרי 3 דק נוספות (סה"כ 18 דק מההתחלה) פותחים ומזיזים שוב.
אחרי 20 דקות מוכן :) בתיאבון!
מתכון נוסף: מאת אפרת אייזיק