עסיסיות וטעימות: לחמניות בשר בנינג'ה גריל

לחמניות בשר בנינג'ה גריל- טעימות ועסיסיות והריח שלהן אמאלה ואבאלה! פשוט עצרתי את עצמי מלקחת עוד ועוד חחחח הן כל כך טעימות שאי אפשר להתנגד אליהן פשוט אי אפשר! קצת עבודה אבל כמה שהן שוות את זה!

מאת: סיון מערוץ היוטיוב ''פינת האוכל של סיון'' | מכשיר: נינג'ה גריל

צפו בסרטון ההדרכה: איך להכין לחמניות בשר בנינג'ה גריל


 מצרכים:

כוס המדידה שלי היא 250 מ"ל והיא שווה לכוס חד פעמית לשתייה חמה :)

מצרכים למלית הבשר:

  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 שיני שום
  • חצי קילו בשר טחון
  • 3 עגבניות מגורדות - או חצי עד שלושת רבע קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק (אפשר גם 3)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה - ללא גבעולים
  • תיבול שאני שמתי: (שימו לפי טעמכם האישי)
  • כפית עד 2 כפיות מלח (תוסיפו בהדרגה ותטעמו!)
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי עד כפית בהרט
  • חצי עד כפית תבלין שום גבישי
  • כמון רבע כפית
  • כורכום רבע כפית
  • רבע כפית פלפל שחור
  • אפשר להוסיף אבקת מרק עוף וכל תבלין אחר ועוד תבלינים גם מכל אחד - הכי חשוב לטעום לוודא שטעים.

מצרכים לבצק שמרים:

  • 3 כוסות קמח לבן - 420 גרם
  • כף שמרים יבשים - 10 גרם
  • 3 כפות סוכר לבן
  • רבע כוס שמן קנולה - 60 מ"ל
  • 1 ביצה לא משנה הגודל
  • שלושת רבע כוס מים עד כוס של מים פושרים במידת הצורך. - 188 מ"ל עד 250 מ"ל
  • 1 כפית מלח
לחמניות בשר בנינג'ה גריל

    הוראות להכנת לחמניות בשר בנינג'ה גריל:

    הכנת מלית הבשר:

    1. לקצוץ את הבצלים קטן ולשים במחבת גדולה עם 3 או 4 כפות שמן ולטגן עד שמזהיב. רגע לפני הזהבה סופית מוסיפים את השום הקצוץ.
    2. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים את הבשר עם כף (על אש גבוהה). מטגנים ככה ומערבבים כל הזמן עד שהבשר הופך לצבע אפור וכבר לא ורוד יותר. 
    3. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה ואת התבלינים. טועמים ומוסיפים תבלינים אם צריך. מבשלים עוד 10 דקות על אש גבוהה וסוגרים את הגז. אפשר למלא את הבשר קר או חמים בתוך הלחמניות.

    לחמניות בשר

    הכנת הבצק:

    1. בקערת המיקסר או בקערה רגילה כדי ללוש ידנית שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, הביצה ומפעילים לכחצי דקה עם וו לישה.
    2. אחרי זה, מוסיפים ¾  כוס מים ומפעילים ל2 דקות. אם יש קמח בתחתית הקערה מוסיפים קצת מים. 
    3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש סה"כ 8 דקות לישה. אם הבצק יצא יבש מוסיפים מים, אם רטוב מאוד מוסיפים קמח עד שנעים. 
    4. בסיום הלישה יוצרים מהבצק כדור עגול מקומח, מכסים במגבת ומתפיחים לשעה- שעתיים או עד שהבצק הכפיל את הנפח שלו. 

    להרכבת הלחמניות:

    1. אחרי שהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה על שיש מקומח. מחלקים את הבצק ל8 אם רוצים לחמניות גדולות או ל12 ללחמניות בינוניות - הן תופחות מאוד כדאי לכם לעשות 12 לחמניות בינוניות. 
    2. יוצרים מכל חתיכה גדול עגול. לוקחים את הכדור הראשון לפי הסדר כי הוא קצת תפח, עם מערוך יוצרים פיתה דקה.
    3. ממלאים בכף וחצי או 2 כפות בשר חמים או קר וסוגרים את הלחמניה. מהדקים טוב טוב טוב את הלחמניה, הופכים ויוצרים לחמניה עגולה עם הידיים. 
    4. מניחים על נייר אפייה בזמן שמכינים את כולם ומכסים במגבת שלא יתייבשו. אחרי שכולם מוכנים מכסים את כולם במגבת לחצי שעה - חשוב מאוד!!
    5. אחרי זה מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
      *אפשר לשים את הלחמניות עם הנייר אפייה בנינג'ה - גזור ולהוציא אחרי כמה דקות.
    לחמניות בשר בנינג'ה גריל 

      3 אופציות אפייה:

      1.  בנינג'ה גריל, מצב BAKE: למשך 15 דקות 180 מעלות.
        אולי צריך כמה דקות פחות, כדאי לפתוח מידי פעם לבדוק. אחרי כמה דקות שהן קיבלו צבע הופכים לצד השני וממשיכים לאפות במכשיר.
        אפשר ב2 דקות האחרונות או לפני להפוך למצב גריל מדיום 240 מעלות לקבל טעם טוב של הבשר.
      2. בנינג'ה גריל, מצב אייר פריי (AIR FRY) על חום 180 מעלות לרבע שעה, הופכים מדי פעם את הלחמניות.
      3. בתנור: 180 מעלות מצב טורבו ל20 דקות עד חצי שעה או עד שמזהיבות.
      בהצלחה ובתיאבון!
      אהבתם את המתכון להכנת לחמניות בשר בנינג'ה גריל? בטוח תאהבו מתכונים נוספים בערוץ היוטיוב ''פינת האוכל של סיון'' להרשמה לחצו כאן.
      1 של 3