חזה הודו בנינג'ה | פסטרמה בסגנון רומני

היום מתכון מיוחד: חזה הודו בנינג'ה. איך להכין פסטרמה עסיסית וטעימה בסגנון רומני.
חזה הודו הוא נתח בשר פופולרי שניתן להכין במגוון דרכים. הוא  עשיר בחלבון ודל בשומן. אם אתם מחפשים דרך טעימה וקלה להכין אותו, אז השימוש במכשיר ה-Ninja הוא אופציה מצוינת.

עם הנינג'ה, אתם יכולים לבשל את חזה ההודו בשבריר מהזמן שזה ייקח בתנור רגיל.

המפתח לחזה טעים ועסיסי הוא קודם כל ההשריה במי מלח ולאחר מכן במרינדה. זה עוזר לרכך את הבשר ולהשרות בו טעם.

בסוף התהליך, כשחזה ההודו מבושל לחלוטין, חשוב לתת לו להתקרר על השיש לפני שפורסים אותו. זה יעזור למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, וכתוצאה מכך יהיה רך וטעים יותר.

חזה הודו בנינג'ה

המתכון הזה לחזה הודו בנינג'ה הוא מאת שלמה רהקר שילמד אותנו איך מכינים את המעדן הזה בקלות. עם כמה מרכיבים וטכניקת הבישול הנכונה, תוכלו ליצור מנה עסיסית ורכה שתהיה להיט בקרב המשפחה והחברים. זמן ההמתנה ארוך אבל זמן העבודה קצרצר. אז, הפעילו את הנינג'ה והתכוננו ליהנות מחזה הודו מעורר תיאבון שישאיר אתכם עם תחושת שובע וסיפוק. מתחילים.

מצרכים:

  • גוש של חזה הודו
  • מלח (בערך 4 כפות)

עבור המרינדה: 

  • דבש, סילאן, סוכר, מלח, סויה, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, חרדל גרגירים, ופפריקה מתוקה. 

[אפשר להוסיף עוד מרכיבים, כל אחד לפי טעמו]

חזה הודו בנינג'ה

הוראות להכנת חזה הודו בנינג'ה:

  1. להשרות במים עם מלח (בערך 4 כפות) לפחות 12 שעות במקרר.
  2. לאחר מכן לערבב את כל המצרכים למרינדה ולהכניס אותו פנימה, ובחזרה למקרר לפחות ללילה שלם.
  3. להכנה: מצב רוסט על החום הכי גבוה למשך 5 דק מכל צד, בין לבין להבריש בנוזל שנשאר מהמרינדה.
  4. לאחר מכן להוריד חום ל- 170 מעלות לשעה וחצי- שעתיים תלוי בגודל הנתח (אותו מצב, רוסט).
  5. להוציא לצינון על השיש ורק אז חותך.

בתיאבון!

חזה הודו בנינג'ה

שאלות ותשובות על המתכון:

למה משרים במים?
זה מרכך את העוף/בשר.

מהיכן קנית את הרשתות לנתחים? (מופיע בתמונה)
אפשר למצוא בכל חנות שמתעסקת עם מוצרי מטבח,

אני אישית ביקשתי חתיכה מהקצב בסופר😁.

למה צריכים את הרשת? אם זו חתיכה אחת אז היא לא אמורה להתפרק…
זה מאחד את הגוש וגם שמסירים את הרשת, הצורה של המשולשים נשארת.

כשהורדת טמפרטורה ל 170, זה עדיין על רוסט?
כן.

המלצה מאת זיו שוורצמן: כדאי לבדוק עם פרוב (לא של הנינג'ה) טמפרטורה פנימית.
כי אם זה לא מוכן לטמפרטורה הנכונה מסתכנים בקלקול קיבה (גם אם זה טעים).

1 של 3