מאת פינת האוכל של סיון
מצרכים:
- כוס המדידה: 250 מ"ל (כמו כוס חד פעמית לשתייה חמה).
אפשר לשנות ולשים איזה תבלינים ורטבים שיש לכם, לא חובה את כל אלה שכאן.
משרה לפסטרמה:
- כוס מים רותחים
- חצי כף מלח גס
- חצי כף סוכר
- כף רוטב סויה
- 3 עלי דפנה
- 2 קמצוצים של גרגירי חרדל (לא חובה)
- חצי כף חרדל
- 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- 1 וחצי כפית פפריקה מתוקה
ציפוי מתקתק לפסטרמה:
- חצי כף חרדל
- רבע כף רוטב צ'ילי מתוק
- רבע כף רוטב ברביקיו (לא חובה)
- 1 כף דבש
- 1 כף סילאן
- רבע כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית גדושה פפריקה מעושנת (לא חובה)
- רבע כפית קטנה של תבלין פילדלפיה
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- שליש כפית תבלין כוסברה טחונה
- 2 כפות של שמן זית
הוראות הכנה:
- בקופסה, להמיס חצי כף מלח גס עם כוס מים רותחים ולהניח בצד ל10 דקות.
- לאחר מכן להוסיף את כל שאר המצרכים למשרה, לערבב ולהוסיף את ההודו.
- לסגור את הקופסה, להכניס למקרר ל-24 שעות או יותר - כדאי כל 6 שעות להפוך לצד השני.
- אחרי שסיימנו להשרות, לערבב בקערה את כל המצרכים לציפוי המתקתק.
- להוציא את ההודו מהמשרה, לקחת חצי מהממרח שהכנו ולמרוח על כל הנתח מכל הצדדים.
הכנסה לנינג'ה:
- להניח את פלטת הגריל בנינג’ה ולהפעיל את המכשיר: תוכנית צלייה (Roast) למשך 20 דקות על חום 190 מעלות.
- כשהמכשיר חם, להכניס את ההודו ולצלות למשך 14 דקות.
- להפוך את הנתח, למרוח בחצי מהממרח שנותר ולצלות עוד 6 דקות.