פסטרמה הודו צלויה עסיסית בנינג'ה גריל

מאת פינת האוכל של סיון

 מצרכים:

- כוס המדידה: 250 מ"ל (כמו כוס חד פעמית לשתייה חמה). 
אפשר לשנות ולשים איזה תבלינים ורטבים שיש לכם, לא חובה את כל אלה שכאן. 

משרה לפסטרמה:

  • כוס מים רותחים
  • חצי כף מלח גס
  • חצי כף סוכר 
  • כף רוטב סויה
  • 3 עלי דפנה 
  • 2 קמצוצים של גרגירי חרדל (לא חובה)
  • חצי כף חרדל
  • 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 וחצי כפית פפריקה מתוקה

ציפוי מתקתק לפסטרמה:

  • חצי כף חרדל
  • רבע כף רוטב צ'ילי מתוק
  • רבע כף רוטב ברביקיו (לא חובה)
  • 1 כף דבש
  • 1 כף סילאן
  • רבע כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית גדושה פפריקה מעושנת (לא חובה)
  • רבע כפית קטנה של תבלין פילדלפיה
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • שליש כפית תבלין כוסברה טחונה
  • 2 כפות של שמן זית

הוראות הכנה:

  1. בקופסה, להמיס חצי כף מלח גס עם כוס מים רותחים ולהניח בצד ל10 דקות.
  2. לאחר מכן להוסיף את כל שאר המצרכים למשרה, לערבב ולהוסיף את ההודו.
  3. לסגור את הקופסה, להכניס למקרר ל-24 שעות או יותר - כדאי כל 6 שעות להפוך לצד השני.
  4. אחרי שסיימנו להשרות, לערבב בקערה את כל המצרכים לציפוי המתקתק.
  5. להוציא את ההודו מהמשרה, לקחת חצי מהממרח שהכנו ולמרוח על כל הנתח מכל הצדדים.

הכנסה לנינג'ה:

  1. להניח את פלטת הגריל בנינג’ה ולהפעיל את המכשיר: תוכנית צלייה (Roast) למשך 20 דקות על חום 190 מעלות.
  2. כשהמכשיר חם, להכניס את ההודו ולצלות למשך 14 דקות.
  3. להפוך את הנתח, למרוח בחצי מהממרח שנותר ולצלות עוד 6 דקות.
לאחר מכן להבריש את ההודו בממרח שנותר, לעבור לתוכנית גריל על חום MED למשך דקה או פחות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה כמו שאתם רוצים.
1 של 3