מאפה סלמון חגיגי בנינג'ה: Fish wellington

מנה חגיגית וטעימה במיוחד מתאימה לערב שישי, לחגים, לאירוח, או סתם ארוחה מפנקת.
כל זה באפס מאמץ ולכלוך כמו שאנחנו אוהבים, פחות מ- 20 דק׳ הכנה כולל בישול.
ניתן להכין את המאפה פרווה /חלבי, אני הכנתי פרווה ויצא מושלם.

מאת: אופק לסרי ניילס | מכשיר: נינג'ה גריל 553 / 653 (שימוש במד חום)

 מצרכים:

  • חבילת בצק עלים 
  • 1-6 חתיכות סלמון בלי עור
  • 2-3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
  • למאפה פרווה: 1-4 כפיות גדושות של מיונז
    למאפה חלבי: 2-4 כפות גבינת שמנת 30% אפשר להשתמש בכל טעם שאוהבים  
  • מלח פלפל לטעמכם
  • 1 ביצה להברשה 

מצרכים לתיבול הדג:

  • 1 שן שום כתושה
  • כף שמן זית (אם יש לכם תיבול שאתם אוהבים לדג תוסיפו)

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את הסלמון ומייבשים בנייר סופג כדי שהמים לא ירטיבו את הבצק.
  2. מתבלים את הדג, בתיבול המופיע כאן או בתיבול שאתם אוהבים.
  3. פורסים את הבצק לאורך שיספיק להקיף את הדג ושישאר קצת מקום לסגירות מהצדדים,מרדדים מעט.
  4. חלבי- מערבבים את השמנת עם הבצל ומורחים את הבצק בחלק בו יונח הדג, וגם מעל הדג.
    פרווה - מורחים את המיונז על הבצק וגם על החלק העוטף את הדג ומפזרים את הבצל הירוק,
    (אני עשיתי 2 חתיכות של דג ומרחתי 2 כפיות מיונז, ממליצה לראות לפי העין כמה כפות/כפיות להוסיף).
  5. עוטפים את הדג בבצק וסוגרים בעזרת מזלג. בעזרת סכין חורצים פסים בבצק בצורת שתי-וערב, החריצים גם יוצרים טקסטורה מושלמת למאפה וגם יעזרו למסה שבפנים להוציא את הלחות.

מכניסים לנינג'ה:

  1. מחברים את המד חום לנינג'ה ובוחרים בתוכנית ROAST מכוונים ל-180 מעלות ואז לוחצים על PRESET (מופיע כשמחברים את מד החום)
    בחיצים מימין בוחרים Fish, רמת בישול well done ולוחצים התחל / start. 
  2. טורפים ביצה בכוס, מורחים על המאפה נועצים את מד החום, חשוב לנעוץ בדג. מכניסים ברגע שהמכשיר אומר לכם add food.
  3. אני אוהבת שהמאפה יותר קראנצ'י אז אחרי שהתוכנית הסתיימה שמתי על תוכנית אפייה 180 מעלות לעוד 4 דקות.
1 של 3