מנה חגיגית וטעימה במיוחד מתאימה לערב שישי, לחגים, לאירוח, או סתם ארוחה מפנקת.
כל זה באפס מאמץ ולכלוך כמו שאנחנו אוהבים, פחות מ- 20 דק׳ הכנה כולל בישול.
ניתן להכין את המאפה פרווה /חלבי, אני הכנתי פרווה ויצא מושלם.
מאת: אופק לסרי ניילס | מכשיר: נינג'ה גריל 553 / 653 (שימוש במד חום)
מצרכים:
- חבילת בצק עלים
- 1-6 חתיכות סלמון בלי עור
- 2-3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
-
למאפה פרווה: 1-4 כפיות גדושות של מיונז
למאפה חלבי: 2-4 כפות גבינת שמנת 30% אפשר להשתמש בכל טעם שאוהבים - מלח פלפל לטעמכם
- 1 ביצה להברשה
מצרכים לתיבול הדג:
- 1 שן שום כתושה
- כף שמן זית (אם יש לכם תיבול שאתם אוהבים לדג תוסיפו)
הוראות הכנה:
- שוטפים את הסלמון ומייבשים בנייר סופג כדי שהמים לא ירטיבו את הבצק.
- מתבלים את הדג, בתיבול המופיע כאן או בתיבול שאתם אוהבים.
- פורסים את הבצק לאורך שיספיק להקיף את הדג ושישאר קצת מקום לסגירות מהצדדים,מרדדים מעט.
-
חלבי- מערבבים את השמנת עם הבצל ומורחים את הבצק בחלק בו יונח הדג, וגם מעל הדג.
פרווה - מורחים את המיונז על הבצק וגם על החלק העוטף את הדג ומפזרים את הבצל הירוק,
(אני עשיתי 2 חתיכות של דג ומרחתי 2 כפיות מיונז, ממליצה לראות לפי העין כמה כפות/כפיות להוסיף). - עוטפים את הדג בבצק וסוגרים בעזרת מזלג. בעזרת סכין חורצים פסים בבצק בצורת שתי-וערב, החריצים גם יוצרים טקסטורה מושלמת למאפה וגם יעזרו למסה שבפנים להוציא את הלחות.
מכניסים לנינג'ה:
-
מחברים את המד חום לנינג'ה ובוחרים בתוכנית ROAST מכוונים ל-180 מעלות ואז לוחצים על PRESET (מופיע כשמחברים את מד החום)
בחיצים מימין בוחרים Fish, רמת בישול well done ולוחצים התחל / start. - טורפים ביצה בכוס, מורחים על המאפה נועצים את מד החום, חשוב לנעוץ בדג. מכניסים ברגע שהמכשיר אומר לכם add food.
- אני אוהבת שהמאפה יותר קראנצ'י אז אחרי שהתוכנית הסתיימה שמתי על תוכנית אפייה 180 מעלות לעוד 4 דקות.