אם אתם מחפשים מנה טעימה ומרשימה, היום מלי מאירוב תלמד אותנו מתכון לעוף שלם בנינג'ה שמכינים בקלות.
העוף הזה עמוס בטעם, עם המרינדה הטעימה ועם תפוחי האדמה שמשלימים אותו בצורה נהדרת. המתכון הזה מעולה לאלו מכם שמחפשים מנה שנראית מושקעת אבל גם כזו שדורשת מינימום מאמץ. כל מה שאתם צריכים זה כמה מרכיבים פשוטים, קערה למרינדה ואת מכשיר הנינג'ה שלכם כדי לצלות את העוף. המרינדה לעוף הזה עשויה מתערובת טעימה של פפריקה מתוקה, פלפל שחור, דבש ושאר מרכיבים טעימים, מה שמעניק לעוף טעם מדהים ומבטיח שהוא נשאר עסיסי ונימוח במהלך תהליך הבישול.
בסך הכל, המתכון הזה הוא בחירה נהדרת לארוחה טעימה שקל להכין ובטוח תגרום לכל הסועדים לצאת שבעים ומרוצים. בואו נתחיל.
מצרכים:
- עוף שלם
- תפוחי אדמה גורמה
- פלפל חריף שלם
- שיני שום
- בצלים חתוכים ל-4
- 2 כפות שמן
למרינדה:
- 3 כפות שמן
- כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות מים
- כפית פלפל שחור
- חצי כפית מלח
- כף דבש
הוראות להכנת עוף שלם בנינג'ה:
- בקערה: מערבבים את כל המצרכים למרינדה, מכניסים את העוף ומעסים אותו בתערובת עם הידיים וגם מתחת לעור. מכניסים למקרר לכמה שעות או לילה.
- חותכים: תפוחי אדמה גורמה עם הקליפה לרבעים, פלפל חריף שלם, שיני שום, בצלים חתוכים ל-4. מערבבים עם 2 כפות שמן ומלח
- מחממים את הנינג׳ה: תכנית roast על חום 200 מעלות עד שכתוב להכניס את האוכל ואז נכניס בתבנית הגדולה את תפוחי בצדדים ובתחתית ואת העוף באמצע.
- נערבב בכוס כף מים עם כפית מלח ונבריש את העוף כל 15 שעה, האפיה בערך 40 דקות תלוי בגודל העוף
בהצלחה ובתיאבון!
אם אהבתם את המתכון, מלי מאירוב מעלה עוד המון מתכונים בקבוצת הפייסבוק שלה, יכול להיות שאתם עדיין לא שם? להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.