מחפשים מתכון קליל ומהיר לארוחת שישי בערב? הנה הבחירה המושלמת. מתכון מאת שף דוד גדג' להכנת שוקיים עוף ב-5 דקות עבודה
מצרכים:
- 10 יח' שוקיים עוף
- 15 יח' תפודים מקולפים
- קוביות מבטטה אחת מקולפת
- בצל אדום אחד חתוך לשישיות
- בצל לבן אחד חתוך לשישיות
- 10 שיני שום שלמות מקולפות
למרינדה:
- 2 כפות רסק
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב ברביקיו
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס מים פושרים
- כף מלח דק
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית טימין יבש
הוראות הכנה:
- בקערה: לערבב את כל המצרכים למרינדה (כדאי להשתמש במטרפה, הרבה יותר נוח)
- בתבנית: להכניס את כל שאר המרכיבים, עליהם לפזר את המרינדה ובעזרת הידיים לערבב ולעסות היטב.
- לעטוף את התבנית ולהכניס לתנור: טורבו 170 מעלות למשך שעה וחצי
- להסיר את העטיפה ולהחזיר לתנור לעוד 20 דקות על 200 מעלות עד להשחמה.
בהצלחה ובתיאבון!
דוד מעלה עוד המון מתכונים מושלמים בעמוד האינסטגרם שלו. לחצו כאן כדי לעקוב.