אם אתם מחפשים מנה פרווה, טעימה ומשביעה- מתכון לפשטידת פטריות ובצל זו הבחירה המושלמת בשבילכם. המנה הזו קלה, מהירה להכנה ועשירה בטעמים. היא בטוח תשמח אפילו את האוכלים הבררנים ביותר.
פטריות הן מרכיב נהדר לבישול, מכיוון שהן מוסיפות טעם עשיר לכל מנה. בשילוב עם בצל, הם יוצרים מילוי טעים ומלוח המושלם לפשטידה. המתכון הזה משתמש בתערובת של פטריות לבנות וחומות, אבל אתם יכולים להשתמש בכל זן שאתם אוהבים.
הבלילה המשמשת לפשטידה היא פשוטה להכנה, עם כמה מרכיבים בסיסיים בלבד. ביצים, קמח, אבקת אפייה וכמה תבלינים. הם משולבים ליצירת בלילה חלקה שמחזיקה את המילוי. התוצאה היא פשטידה טעימה, קלילה ואוורירית שמתאימה לכל אירוע.
אחד הדברים הכי טובים במתכון הזה הוא כמה קל להכין אותו. זמן ההכנה לוקח פחות מ-10 דקות בלבד. זה הופך אותו למושלם עבור ארוחת ערב מהירה.
מצרכים:
- 2 בצלים גדולים
- 3 סלסילות פטריות, אני ערבבתי 2 סוגים, לבן וחום
- 2 כפות שמן זית
- 4 ביצים L
- 140 גרם קמח
- שקית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מעט אורגנו וטימין יבש לפי הטעם
הוראות להכנת פשטידת פטריות ובצל:
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות ואת הפטריות לרבעים.
- במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים פנימה את הבצל והפטריות ומטגנים יחד כ-3-4 דקות. כשהבצל מתרכך מעט והפטריות מזהיבות מסירים מהאש ושמים בקערה.
- מצננים את תערובת הבצל והפטריות במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים לקערה את הביצים, קמח, אבקת אפייה, מלח, פלפל, אורגנו וטימין ומערבבים עד אחידות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת.
לחצו לצפיה בסרטון ההכנה המלא: מתכון לפשטידת פטריות ובצל פרווה.
אם אהבתם את המתכון ובא לכם עוד, טלי כהן מעלה עוד המון מתכונים שווים בקבוצת הפייסבוק שלה. להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.
בהצלחה ובתיאבון!