סלט מוקפץ עם פטריות הוא מתכון פשוט אך מלא טעם המושלם לארוחות מיוחדות ולסעודת שישי בערב. המנה הזו משלבת את הטעם הארצי של הפטריות עם המתיקות של הסילאן ורוטב צ'ילי מתוק, ויוצרת פרופיל טעמים מאוזן ומשביע.
פטריות מככבות במתכון הזה, ומוסיפות למנה מרקם בשרני וטעם עשיר. הן עמוסות גם בחומרים מזינים, כולל ויטמינים B ו-D ומינרלים כגון אשלגן וסלניום. פטריות מספקות יתרונות בריאותיים רבים, כגון חיזוק תפקוד מערכת החיסון, הורדת לחץ דם ושיפור בריאות הלב.
סלט מוקפץ עם פטריות הוא מתכון קל להפליא להכנה, לוקח רק כמה דקות להכין ולבשל. בין אם קפצו אליכם אורחים בהפתעה ובין אם אתם ממהרים לארוחה משפחתית המתכון הזה קל, בריא ומושלם לכל ארוחה.
תוספת סילאן, ממתיק טבעי העשוי מתמרים, מוסיפה למנה עומק טעם שמאזן בצורה מושלמת את הפטריות. סילאן הוא גם אלטרנטיבה בריאה יותר לסוכרים מזוקקים, המספק מקור אנרגיה טבעי ללא ההשפעות השליליות של סוכרים מעובדים. רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק מוסיפים בעיטה מלוחה ומתובלת למנה, ויוצרים טעם עשיר שישאיר את בלוטות הטעם שלכם מרוצות. שני הרטבים הללו נמצאים בשימוש נפוץ במטבח האסייתי ומוסיפים עומק טעם המשלים את הפטריות והסילאן בצורה מושלמת.
סלט מוקפץ עם פטריות מאת שרה לבוצ'קין
רכיבים:
- שמן זית
- 2 סלסלות פטריות חתוכות גס (או 2 קופסאות שימורים)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- מלח
- פלפל
אופן הכנה:
- מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים למשך 5 דקות.
- מוסיפים את הסילאן, רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק, מלח, פלפל ומטגנים למשך 5 דקות נוספות.
*** להגיש חם או קר