פריי צ'יקן משגע, קראנצ' בחוץ, ג'וסי בפנים

מאת: אורן אלימור  | מכשיר: בוצע בנינג'ה גריל,
אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית טיגון באוויר חם (Air Fry)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג עוף (שוקיים או ירכיים)
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פנקו
  • תבלינים (לפי טעם, כמו מלח, פלפל, פפריקה, שום/בצל גבישי, כמון, ועוד)

הוראות הכנה

    1. השריית העוף:
      בתהליך ההשריה, שימו את העוף בקערה והוסיפו את התבלינים שבחרתם. ערבבו היטב כך שכל חתיכת עוף תהיה מצופה בתבלינים. מומלץ להשרות את העוף למשך 30 דקות עד כמה שעות, כדי שהטעמים יתמזגו. אבל לא חובה.
  • הכנת הציפוי:
    • הכינו שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות (עם קצת מלח) ואחת עם פנקו.
    • קחו חתיכת עוף מהקערה של התבלינים, טבלו אותה תחילה בקמח, כך שתהיה מצופה היטב.
    • לאחר מכן, העבירו את חתיכת העוף לקערת הביצים וטבלו כדי שיתפסו הביצים.
    • לבסוף, הצמידו את חתיכת העוף לקערת הפנקו, והקפידו שהפנקו יכסה את כל העוף.
  • טיגון בנינג'ה:
    • רססו מעט שמן זית על התבנית של נינג'ה.
    • סדרו את חתיכות העוף המוכנות בתבנית, עדיף שלא יגעו אחת בשניה כדי שהטיגון יהיה אחיד.
    • הפעלו את המכשיר: תוכנית AIR FRY (טיגון באוויר) על טמפרטורה של 200 מעלות למשך 30 דקות.

  • הפיכת העוף:
    • אחרי 10 דקות, פתחו את המכשיר והפכו את חתיכות העוף.
    • אחרי 20 דקות, הפכו שוב אם יש צורך.
      אם יש לכם חיישן טמפרטורה, מומלץ לבדוק שהטמפרטורה הפנימית של העוף הגיעה ל-75 מעלות.
  • הגשה:
    הוציאו את העוף מהנינג'ה והשאירו אותו להתקרר כמה דקות.
    הגישו עם רוטב אהוב או סלט. 
  • בתיאבון!

    1 של 3