מחפשים קינוח טעים לחג? פחזניות מקמח מצה יכול להיות רעיון מושלם.
פחזניות הן מאפה מענג שניתן להכין בטעמים וגדלים שונים, קינוח מושלם לכל אירוע. הם קלות, אווריריות ובעלות מרקם נמס בפה שאי אפשר לעמוד בפניו. היום תקבלו מתכון לפחזניות כשרות לפסח שניתן להכין במהירות וקלות. מאת נאוה מלכה.
מרכיבים:
- כוס חלב
- 100 גרם חמאה
- כף סוכר
- חצי כפית מלח
- כוס קמח מצה דק
- 3 ביצים גודל L
למילוי:
- שמנת מתוקה
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 3/4 כוס חלב
[אם בה לכם פחזניות לפסח פרווה- החליפו את החלב במים ואת החמאה במחמאה]
הוראות להכנת פחזניות מקמח מצה:
- להפעיל מראש תנור על חום 180 מעלות טורבו.
- לערבב את החלב עם החמאה, סוכר, מלח
- לבשל על הגז שירתח טוב ושהכל ימס.
- לכבות את הגז, להוסיף כוס קמח מצה דק, לערבב עם כף מעץ עד שהבצק ניתק מדפנות הסיר.
- להעביר למיקסר עם וו גיטרה בעוד שהבצק חם, לעבד עד שיוצאים האדים אבל שהבצק יישאר עדיין חם.
- להוסיף ביצה, בשלב הזה הבצק מתפרקת ואחרי שהוא מתאחד להוסיף עוד ביצה ולאחר מכן שוב ביצה נוספת (סך הכל 3). להמשיך לעבד עוד דקה.
- להעביר לשקית זילוף עם צנתר משונן ולזלף פחזניות על גבי נייר אפיה.
- להעביר לתנור שחומם מראש למשך 20 דקות או עד שהפחזניות מזהיבות.
- אחרי 20 דקות לשים כף מעץ בין דלת התנור כדי לייבש את הפחזניות לעוד 5 דקות כשהתנור עדיין דולק.
- לאחר מכן לפתוח את התנור ולהשאיר את הפחזניות לצינון עוד רבע שעה.
- עבור המילוי: להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל, ו3/4 כוס חלב
- פתחו את הפחזניות בעזרת סכין ומלאו.
המלצה: ניתן לפזר שוקולד מלמעלה- המיסו שוקולד מריר עם כף שמן.