מתכון שמתאים לכל ארוחת צהריים וגם לאירועים מיוחדים- מנה טעימה של עוף עם שעועית.
תוספת של שעועית ירוקה מספקת השלמה מזינה וצבעונית למנה, ומוסיפה גם קראנץ' רענן וגם עומק טעם. המתכון הזה קל להכנה ודורש מאמץ מינימלי, אז למה שלא תנסו את המתכון הזה ותהנו בעצמכם מהטעמים והמרקמים? אנחנו בטוחים שתאהבו אותו ושהוא יהפוך למרכיב עיקרי באוסף המתכונים שלכם. תתכוננו ליהנות מארוחה מעוררת תיאבון ומשביעה שתשאיר לכם חשק לעוד. בתאבון! המתכון מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made.
מצרכים:
- ירכיים ושוקיים לפי מספר סועדים
- 2 שיניי שום קצוצות או פרוסות דק
- לימון בינוני (להשתמש רק ב"בשר" של הלימון, את פלחי הלימון לפתוח בעזרת סכין, ללא החלק הלבן העוטף את הפלח וכמובן ללא הגרעינים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית מרק עוף
- חופן פטרוזיליה קצוץ
- רבע כוס מים+2 כפות
- שעועית ירוקה כמה שאוהבים (מהקפואים)
אופן הכנה:
- לחמם 3-4 כפות שמן בסיר או מחבת רחבה ולטגן את חלקי העוף מכל הצדדים עד הזהבה.
- להוסיף את כל שאר המצרכים חוץ מהשעועית ו-2 כפות מים, לערבב, להניח מכסה ולבשל על אש נמוכה-בינונית כ30-40 דקות עד שהעוף מבושל היטב גם בפנים (אני מכניסה מזלג באמצע חתיכת העוף ואם הוא נכנס בקלות ויוצא בקלות העוף מוכן... ככה אני בודקת!!).
-בזמן בישול העוף אני גם הופכת אותו פעמיים... - את השעועית הירוקה לשטוף במים חמים ולסנן.
- כשהעוף מוכן, להוציא אותו מהמחבת, להוסיף 2 כפות מים למחבת, לערבב, לתת למים להתחמם מעט ולהוסיף את השעועית, לערבב ולהגביה לאש בינונית-גבוהה, לכסות ולבשל רבע שעה עד שהשעועית רכה , להחזיר את העוף לערבב.
בהצלחה ובתיאבון!!