מאת: אפרת איזיק | מכשיר: המתכון מודגם על מכשיר נינג'ה גריל, אפשרי להכנה עם כל נינג'ה שיש בו תוכנית AIR FRY (טיגון באוויר חם).
מצרכים לצלחת אנטיפסטי אחת:
ניתן להשתמש בכל ירק שאתם אוהבים.
עקרונית, עבור צלחת אנטיפסטי אחת, מספיק בסך הכל ארבע או חמש פרוסות מכל ירק.
כולם בגודל יחסית עבה. אלו הירקות בהם אני השתמשתי:
- 5 פרוסות קישוא
- 5 פרוסות בטטה
- 4 פרוסות חציל
- 4 פרוסות סלק
- 3 פטריות חתוכות אותן חתחתי ל-3 או 4 חלקים.
- מלח גס לפיזור מעל (לפי הטעם)
הוראות להכנת אנטיפסטי בנינג'ה:
- חותכים את כל הירקות.
- מחממים את הנינג'ה: תוכנית טיגון באוויר חם, (אם המכשיר שלכם באנגלית, היא נקראת Air Fry) על חום 200 מעלות למשך 20 דקות.
-
ניקח את סלסלת הטיגון המחוררת, נרסס עליה שמן ונסדר בתוכה את הירקות.
עבור טיגון איכותי ואחיד, אנחנו צריכים לסדר את הירקות בשכבה אחת בלבד, ולא לערום אותם בערמות. - כשהמכשיר חם, הכניסו את התבנית פנימה, רססו שמן על הירקות, ופזרו עליהם מלח גס, לפי הטעם.
- לאחר 10 דקות, מומלץ לפתוח את המכשיר ולהפוך את האנטיפסטי.
- לקראת סוף הזמן בדקו והוציאו כשהכל מוכן.
בתיאבון!