מאת: מאת פינת האוכל של סיון | מכשיר: בוצע בנינג'ה AG301, אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית AIR FRY (טיגון באוויר חם).
מצרכים:
כוס מדידה של 250 מ"ל (כוס חד פעמית לשתייה חמה)
- 1 כוס אורז מלא
- כף שמן ומטגנים
- כפית מלח
- 2 כוסות מים רותחים
- אם רוצים- 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
למלית גבינות:
- שליש כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
- כף וחצי גבינה לבנה או גבינת שמנת
- 3 או 4 פרוסות גבינה צהובה, חתוכות לקוביות קטנות
- כף בולגרית
- מלח, פלפל לפי הטעם
את המילוי ניתן לשנות לפי מה שאתם אוהבים, גבינות קשות בלבד.
אפשרות נוספת מקום המלית, ניתן פשוט לשים מיני כדור מוצרלה קטן- ככה מגישים במסעדות.
לציפוי:
- צלחת 1: ביצה אחת עם 2 כפות מים וקצת מלח- מקשקשים.
- צלחת פירורי לחם (כדאי זהובים אך לא חובה)
הוראות הכנה:
- שמים את האורז בקערה, שוטפים כמה פעמים ומסננים (לא משרים את האורז).
- בסיר שמים כף שמן ומטגנים כדקה או שתיים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב. מוסיפים כפית מלח. מערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מערבבים ומחכים לספיגה.
- ממש רגע לפני שהאורז סופג את כל המים, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר, שמים מכסה, מניחים מגבת מעל ומבשלים במשך 20 דקות.
- סוגרים את הגז ומשאירים מכסה סגור לעוד 10 דקות. לאחר מכן, אם רוצים, מוסיפים 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת, מערבבים היטב באורז ונותנים לו להתקרר קצת.
- להכנת המלית, מועכים את הגבינות בצלחת ומערבבים את כל המצרכים למלית.
ליצירת הכדורים:
- בידיים מעט רטובות, לוקחים כדור קטן של אורז, מועכים לפיתה דקה, שמים חצי כפית של מלית וסוגרים לכדור עגול. אם יש חורים מוסיפים עוד אורז. מניחים על מגש או תבנית עם נייר אפייה.
- טובלים כל כדור,בצלחת הביצה ואז בפירורי הלחם, מניחים חזרה בתבנית ומרססים שמן.
- מכניסים לנינג'ה את סלסלת ה-Air fry ומרססים עליה מעט שמן. מפעילים את המכשיר: תוכנית Air Fry על חום 200 מעלות למשך רבע שעה.
- כשמופיע על הצג ''add food'' מכניסים את הכדורים. אחרי 5 דקות הופכים ומתיזים ספריי שמן על התבנית ועל הכדורים.