מחפשים מתכון חלבי טעים שירשים את האורחים או המשפחה? נסו בורקס בנינג'ה גריל. המתכון הזה מושלם לכל מי שאוהב גבינה ובצק פילו פריך.
המילוי הוא הכוכב של המנה, הוא כולל תערובת של שני סוגי גבינות שמערבבים יחד עם ביצה, מלח ופלפל ליצירת תערובת קרמית מפנקת עם טעם עשיר ומלוח.
בצק הפילו במתכון הזה מוסיף קראנץ', עוזר למנה להיות משביעה יותר ומשלים את מלית הגבינה בצורה נהדרת. כל שכבה של בצק קלה ואוורירית.
אם אתם יצירתיים, קיים מגוון רחב של אפשרויות להתאים את המתכון הזה לטעמכם האישי. לדוגמה להוסיף סוגים אחרים של גבינות, להוסיף תבלינים שאתם אוהבים, עשבי תיבול למיניהם. כל מה שיהפוך את הבורקס הזה ל''שלכם''.
המתכון הזה יכול להתאים למגוון הזדמנויות, מארוחת ערב רגילה של אמצע שבוע או למשהו מיוחד כשבאים אורחים. את הבורקס אפשר להגיש כמנה בפני עצמה, כתוספת לצד המנה העיקרית האהובה עליכם, או סתם להנות מהם לבד בתור נשנוש טעים.
מצרכים:
- דפי בצק פילו (אני השתמשתי בזוגלובק)
- חבילת גבינה טוב טעם.
- גבינת עמק מגורדת 150 גרם.
- 1 ביצה שלמה + 1 חלמון.
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל.
- תרסיס שמן
- שומשום.
הוראות להכנת בורקס בנינג'ה גריל:
- ערבבו היטב את הגבינות יחד עם ביצה, כפית מלח, רבע כפית פלפל. לאחר ערבוב חלקו לשני חלקים שווים.
- פתחו את הדפים ושימו 2 דפים אחד על השני, שימו במרכז את מלית הגבינה כמעט לכל האורך (בשליש האמצעי) השאירו רווח מכל צד של כ- ס"מ.
- קפלו קודם את שני הצדדים, ואז... קפלו שליש אחד (העליון) על המלית, ואז עליו את השליש שנותר (התחתון).
- רססו מעט בספרי שמן ומרחו עם הידיים גם מלמטה וגם מלמעלה.
- פרסו דף פילו נוסף, הניחו את מה שיצרתם שוב במרכז ושוב קפלו, רססו מעט שמן שוב. קחו ביצה נוספת והפרידו את החלמון (הצהוב), מרחו אותו למעלה ופזרו שומשום.
- הכניסו לנינג'ה: תוכנית אייר פריי (air fryer) על חום 200 מעלות למשך 10 דק.
בהצלחה ובתיאבון!