מאת: השף יוסי הבלין (הדרכה מתוך התוכנית NINJA MATERY | מכשיר: בוצע בנינג'ה, אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית AIR FRY (טיגון באוויר חם).
מצרכים:
- חציל בינוני
- 2 ביצים
- פירורי לחם לציפוי
- שמן לזילוף או בתרסיס
הוראות הכנה:
- מחוררים את החציל במספר מקומות כדי שלא יתפוצץ. מפעילים את המכשיר: תוכנית גריל על חום 265 מעלות למשך 5-7 דקות עד לריכוך מלא.
- מקררים מעט ומקלפים בזהירות, כדי שישאר שלם. מומלץ להשאיר את ראש החציל מחובר כדי שלא יתפרק.
- טובלים בביצה טרופה עם מעט מלח ופירורי לחם. לתוספת קראסט, ניתן לחזור על הפעולה שוב- להכניס שוב לביצה ואז שוב לפירורים.
- מעבירים בזהירות לנינג’ה: תוכנית אייר פריי (Air fry) על חום 240 מעלות מרססים או מזלפים מעט שמן זית ומטגנים עוד כ-5 דקות עד להזהבה.