קיש תרד מפנק ומרשים להכנה בנינג'ה

יש משהו קסום במאפים מלוחים: הם מצליחים לשלב בין תחושת ביתיות מחבקת לבין אלגנטיות שמתאימה לכל שולחן חגיגי. קיש תרד, בפרט, הוא אחד המאפים שהפכו עם השנים לקלאסיקה של ממש. כזה שמריחים אותו מהמטבח ומיד מבינים שמישהו השקיע, שמישהו חשב על כל פרט קטן כדי לייצר מאפה מושלם שמפנק את כל החושים. קיש תרד הוא מאפה שמכיל בתוכו איזון מדויק בין צבע, טעם ומרקם: בסיס זהוב ופריך שנושק מלמטה, מלית ירוקה ורעננה במרכזה, וקרם עשיר ועוטף שמחזיק הכול יחד ונותן תחושת רכות בכל ביס.

קיש תרד בנינג'ה


התרד עצמו הוא כוכב אמיתי – ירק בעל טעם עמוק, צבע מרהיב ונוכחות שממלאת את המאפה בחיות. יש בו משהו בריא, נקי, כזה שמרגישים טוב לאכול. הוא מתקשר לטבע, לאדמה, לטריות ולאיכות. לצד התרד תמיד מגיעים חבריו הטובים: הבצל המטוגן שמעניק מתיקות עדינה שמאזנת את ירקות העלים, השום שמוסיף את הארומה המדויקת שמבליטה את כל הטעמים, והתבלינים שנוגעים בעדינות בתערובת ומשלימים אותה באופי.

והגבינה? כאן כבר מתגלה ההזדמנות להזריק למאפה אופי ייחודי. הבחירה בגבינה מלוחה מוסיפה עומק טעמים ומעניקה קונטרסט נפלא לקרם העדין. פטה עיזים, למשל, מכניסה אלמנט ים־תיכוני מובהק – כזה שגורם לרגע לעצום עיניים ולהרגיש כמו בטיול באי יווני קטן, מול הים. כל אחד יכול לבחור את הגבינה שהוא אוהב, אבל אין ספק שהשילוב בין המליחות לרכות של יתר המרכיבים יוצר חוויה מושלמת.

מעבר לטעמים, קיש תרד הוא מאפה שיש בו הרבה רגש: אפשר להכין אותו לארוחת ערב משפחתית, לאירוח קליל בסוף השבוע, לפיקניק, לאירוע מיוחד בעבודה או אפילו כמתנה טעימה למי שאוהבים. כשמגישים אותו, אין צורך בהסברים – מספיק להניח על השולחן ולראות איך העיניים מסביב נדלקות. יש בו מראה אלגנטי שמרגיש פשוט אבל גם מתוחכם, כמו מנת שף שמתחברת בקלות לכל אחד.

וכשחושבים על מאפה כזה בבית – עם ריח שמתפשט בכל פינה, עם שולחן ערוך ועם חיוך שמתעורר כבר מהביס הראשון – מבינים למה כל כך הרבה אנשים בוחרים בקיש כפתרון אידיאלי למאכל מנצח. הוא לא רק טעים ומרשים, הוא גם מעניק תחושה של יצירה קולינרית אמיתית. תחושה שבחרנו להשקיע, להפתיע ולהעניק חוויה טעימה וכיפית.

אז אם אתם מחפשים את המאפה שיכול ללכת איתכם לכל מקום, לשמח כל אורח ולהפוך כל ארוחה למשהו מיוחד יותר – קיש תרד הוא הבחירה הנכונה. שילוב של טעמים נפלאים, מראה מרשים והבטחה לארוחה טעימה, מזינה ובעלת נוכחות. כל שנותר הוא להתאהב בו מחדש, בכל פעם שמכינים ומגישים.

קיש תרד בנינג'ה

מתכון מאת: קרן אור גרין  | מכשיר: בוצע בנינג'ה גריל, אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית אפייה.

 מצרכים

  • גליל בצק פריך מלוח קנוי "מעדנות"

  • חבילה עלי תרד

  • בצל בינוני קצוץ

  • כפית שום כתוש

  • גבינה מלוחה (אני השתמשתי בפטה עיזים)

  • 1 מיכל שמנת לבישול

  • ביצה

  • 2 כפות קמח

  • 2 כפות שמן

  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (לפי הטעם)

  • רינג או תבנית עגולה חדפ 20-22 סמ.

הוראות הכנה:

הכנת בסיס הבצק:

  1. פורסים גליל אחד של בצק וקורצים ממנו עיגול של 20-22 ס"מ.
    למי שאין רינג יכול להשתמש במכסה של סיר ולחתוך סביבו. חותכים רצועה ארוכה ברוחב 3 ס"מ לדופן של הקיש ומצמידים לתחתית עם מעט מים. דוקרים עם מזלג את התחתית. 

  2. שמים נייר אפייה עם משקולת על הבסיס (משקולת = קטניות יבשות כמו חומוס או שעועית).

  3. מרססים מעט ספריי שמן על התבנית, שמים את התחתית ואז מצמידים את הדופן. משאירים ברינג על נייר אפייה משומן.

  4. מפעילים את הנינג'ה: תוכנית אפייה (BAKE) על חום 170 מעלות, למשך 8 דקות. כשהמכשיר חם, מכניסים פנימה.

    הכנת המלית:

  1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (טיפ: כדי להימנע משריפת הבצל, שימו את השמן והבצל יחד כשמדליקים את האש). מנקים את התרד מהגבעולים, קוצצים ומסיפים לבצל המוזהב. מוסיפים שום, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל. מורידים מהאש כשרואים שהתרד הצטמק (כ-5 דקות). טועמים ומתקנים תיבול.

  2. הכנת קרם רויאל:
    טורפים ביצה, מוסיפים מיכל שמנת לבישול, 2 כפות קמח, מלח, פלפל וקצת אגוז מוסקט. טורפים הכל לבלילה חלקה.

ההרכבה:

  1. על בסיס הבצק (שכבר עבר אפייה מקדימה), מניחים את התרד בשכבה שווה. אח"כ מפזרים קוביות גבינה מלוחה. על הכל מוזגים לאט את קרם הרויאל כמעט עד למעלה, משאירים כחצי ס"מ.

  2. מפעילים את הנינג'ה: תוכנית אפייה (BAKE), על חום 180 מעלות, למשך 25 דקות. כשהמכשיר חם מכניסים פנימה.

מחכים שיתקרר מעט וזוללים.

(ניתן לשמור במקרר 3 ימים, טעים יותר ביום השני. בפריזר ניתן לשמור כחודשיים)

בהצלחה ובתיאבון!

 

1 של 3

מבצעי השבוע: