כבר במשפט הראשון ברור: ירקות בנינג'ה גריל הם אחת המנות הכי אהובות, צבעוניות ומגוונות שאפשר להגיש בכל ארוחה. יש משהו בירקות טריים שהופכים בשניות למנה חמה, ריחנית ומלאת אופי – שמצליח לגעת בדיוק במקום שבו פוגשים בריאות, פינוק וטעם משובח. בחירה המושלמת למי שמחפש ארוחה ביתית טעימה שקל להכין, אבל עדיין מרגישה מרשימה, חגיגית ומזמינה.
לאורך השנים יותר ויותר אנשים מחפשים דרכים ליהנות ממנות ירקות שירגישו וואו – כאלה שלא רק ייראו טוב על הצלחת, אלא גם יציעו חוויית אכילה מפתיעה. ירקות בנינג'ה גריל מצליחים לספק בדיוק את השילוב הזה: מצד אחד, ירקות פשוטים וזמינים בכל בית; מצד שני, תוצאה עם נוכחות, מלאת עומק ומרקם. זה נשמע כמעט קסם – כמה תיבול נכון יכול לעשות הבדל גדול כל כך.

מה שמיוחד במנה כזו הוא היכולת להתאים אותה לכל אחד: ילדים שאוהבים טעמים עדינים של תפוחי אדמה או קישואים, מבוגרים שאוהבים פלפלים מתקתקים, חובבי חריפות שרוצים להוסיף צ’ילי גרוס או שום עז – והכול משתלב ביחד כמו פסיפס יפהפה של צבעים, טעמים וריחות. זו מנה שמתאימה לצמחונים וטבעונים בדיוק כמו למי שמחפש תוספת מושלמת לכל מנה עיקרית.
מעבר לכך, ירקות בנינג'ה גריל מחזירים אותנו לפשטות: לקחת את מה שיש בבית ולהפוך אותו למעדן. אין צורך בחומרי גלם יקרים או טכניקות מורכבות – רק ירקות טריים, תיבול שמחמיא להם, וקצת תשומת לב. זה אחד הרגעים שמזכירים לנו כמה המטבח יכול להיות מהנה, יצירתי ומלא הפתעות.
גם מבחינת ערכים תזונתיים, מדובר במנה שמקבלת חיזוק נוסף – ירקות הם מקור מעולה לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, וכאשר נותנים להם את תשומת הלב הנכונה בבחירה, בתיבול ובהגשה – כל ביס הופך לתענוג שמזין את הגוף.
כשמציגים את המנה על השולחן, אי אפשר להתעלם מהיופי שלה: שילוב הצבעים החי של האדום, הכתום, הירוק והצהוב; הקצוות המעט צרובים שמוסיפים עומק; והניחוחות שמזמינים לטעום כבר מרגע שהם מתקרבים לצלחת. יש משהו מרגש במנה שמחברת בין נוחות הביתיות לבין תחושת מסעדה – וזה מה שגורם לירקות בנינג'ה גריל לככב יותר ויותר במטבחים רבים.
תודה רבה לקרן אור גרין על המתכון המושלם.

מצרכים (כמות וסוג הירקות ניתנים לבחירתכם)
-
3-4 תפוחי אדמה זעירים
-
1 פלפל אדום
-
1 בצל קטן
-
1 כף שמן זית
-
½ כפית מלח
-
¼ כפית פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)
-
½ כפית טימין מיובש
-
½ כפית אבקת שום
-
⅛ כפית צ'ילי גרוס (או לפי הטעם)
אפשר להוסיף/להחליף לפי זמינות: כרוב / קולורבי / קישוא / פטריות / גזר – חתוכים בגודל דומה לתפוחי האדמה. ניתן להוסיף כל סוג ירקות שאתם אוהבים.
הוראות - הכנת ירקות בנינג'ה גריל:
-
חיתוך: חיתכו את הירקות באופן שאתם אוהבים. אני חתכתי את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ואת השאר לקוביות בינוניות.
-
תיבול: הכניסו את כל הירקות לשקית קוקי או קערה גדולה, הוסיפו את כל התבלינים והשמן. ערבבו היטב עד לציפוי אחיד.
-
הפעילו את הנינג'ה: תוכנית רוסט (ROAST) על חום 190 מעלות למשך 25 דקות. כשהמכשיר חם הכניסו את הירקות פנימה.
-
באמצע (לאחר 12–13 דקות) הפכו את הירקות בעזרת מרית.
-
הגשה: כשהירקות רכים ומעט שחומים – מוכנים! אפשר להגיש מיד.
בהצלחה ובתיאבון!