מכירים את האמרה ש''אדם ממוצע משתמש רק ב-10% ממוחו''?
עזבו אם היא נכונה או לא נכונה... אנחנו מאמינים שאותו דבר קורה גם עם שטח האחסון במטבח. אולי לא בכזו כמות, אבל לא משנה כמה שטח בשימוש אצלכם וגם לא משנה אם המטבח שלכם קטן או גדול , למקסם תמיד אפשר . ובדרך כלל? בלא מעט אחוזים.
אז כאן למטה אספנו עבורכם את הטיפים הטובים ביותר שיכולים כבר היום לחולל שינוי בארגון
המטבח שלכם.
טיפ מס' 1: ארונות המטבח
המטרה הראשונה שלנו היא נגישות מקסימלית. מצב אנחנו בו יודעים בדיוק איפה כל דבר נמצא כשצריך אותו. יש כמה דברים שמאוד יעזרו לנו לגרום לזה לקרות:
- לסדר את המוצרים לפי קטגוריות. לדוגמא כל מוצרי האפיה אחד במקום, מוצרי בישול במקום אחר וכן הלאה. אני יודע ללכת בדיוק איפה אתם.
- את מוצרי המטבח נשים בסלסלות/קופסאות נפרדות - לדוגמה סלסלה של מוצרים יבשים, אחת של תבלינים, ממרחים וכן הלאה. זה יעזר לנו לנצל את שטח המטבח בצורה הטובה ביותר.
-
סדר את הסלסלות לפי תדירות שימוש , מוצרים שהם בשימוש יומי אצלנו נשים במקומות הנגישים ביותר, כמו בחלק הקדמי של הארונות ואלה שפחות אפשר לשים יותר מאחורה/במדפים העליונים. נסדר כך את כל מוצרי המטבח, לפי הצרכים שלנו ביומיום. אם בציוד האפיה אתם משתמשים רחוקות אפשר להניח אותם במדף עליון או בעומק הארון, אם אתם יודעים חותכים סלט כל יום- שימו את קרש החיתוך והסכינים במקום יותר נגיש מהשאר וכן הלאה.
טיפ מס' 2: לייבש כלים 'באוויר'
אצל רובנו ייבוש הכלים תופס שטח מאוד גדול על השיש.
מה אם יכולתם פשוט לייבוש אותם פשוט באוויר?
אמנם זה לא אפשרי אבל קיימים היום לא מעט פתרונות אחסון (כמו זה שבתמונה) שבאמצעותם תוכלו לייבש את כלי המטבח כמעט מבלי לתפוס מקום על השיש.
טיפ מס' 3: סידור המקרר
מבחינת המקרר יש כמה דברים שתמיד מומלץ לעשות:
- כדי לקבל ניצול מקסימלי במקרר מומלץ לאחסן כמה שיותר דברים בקופסאות מודולריות. כך אנחנו מנצלים את כל גובה המדפים בלי לבזבז מקום.
-
אחסנו על פי מקומות קבועים לכל סוג ועדיף לפי קטגוריות- חלבי, בשרי, ירקות, תבשילים ועוד. גם כאן, יהיה לנו הרבה יותר נגיש כשנדע איפה כל דבר נמצא.
בהרבה מהמקררים היום יש אפשרות לכוון את גובה המדפים לטעמכם, מומלץ להשתמש בזה וכך לדוגמה סירים ודברים גבוהים יותר נניח במדף המתאים להם. - תמיד עדיף לסדר את המוצרים לפי תאריך תפוגה. את מה שקרוב יותר להתקלקל נסדר מקדימה ומוצרים עם תאריך יותר רחוק נוכל להניח מאחורה. כך נוודא שאין במקרר שלנו דברים שהתקלקלו ותופסים מקום מיותר.
-
במגירת הירקות מומלץ לשים נייר סופג בתחתית המגירה כדי שיספוג את הלחות וכך הם יחזיקו יותר זמן. את הנייר צריך להחליף כל כמה ימים או פשוט להשתמש בתחתית ספוג המיועדת לכך.
טיפ מס' 4: מחוץ לקופסא- אחסון במקומות חדשים
יש לא מעט מקומות מעולים שרובנו פשוט אף פעם לא חשבנו שיכולים לשמש לאחסון
קחו לדוגמא את המקרר:
בעזרת טיפה יצירתיות דופן המקרר יכולה להיות מקום אחסון נפלא לארגון וסידור מוצרי מטבח כמו תבלינים, גלילי נייר, צנצנות, בקבוקים ועוד...
אותו דבר גם לגבי קירות המטבח
שימוש נכון ויעיל בקירות המטבח יכול לחסוך לנו לא מעט מקום מהשיש ומהארונות וגם יתן לנו
נגישות הרבה יותר קלה למוצרים שאנחנו זקוקים להם תוך כדי העבודה במטבח.
הדוגמאות שבתמונה אלה מתקני תליה לתבלינים שמייצרת חברת boxshop העולמית.
אנחנו ממליצים על מוצרים מהסוג הזה כי הם נצמדים למשטח בעזרת ואקום חזק ולא צריך להתעסק בקידוח וחורים בקיר… אתם יודעים איך זה אצלנו, אנחנו אוהבים שהכל- FASTER (:
טיפ 5: סירים בנפרד ומכסים בנפרד
הרבה מאיתנו מאחסנים את הסירים והמחבתות יחד עם המכסים.
צורת אחסון כזו היא פחות יעילה ודורשת הרבה מקום. במקום זאת יהיה יותר חכם להניח את הסירים במקום מסוים כשהם אחד בתוך השני, ואת המכסים נוכל להניח במדף נפרד או על מתקן ייעודי למכסים.
כך גם לגבי קופסאות פלסטיק:
ברוב המקרים את הקופסאות ממש קל להניח אחת בתוך השניה ואת המכסים נוכל להניח בצורה אנכים (כמו שמניחים ספרים על מדף).
המלצה נוספת לגבי קופסאות פלסטיק היא לקנות חבילת מדבקות ולסמן לכל קופסא מה המכסה שלה לפי מספרים. כך בכל פעם שאתם רואים שחסר מכסה מסוים אפשר לזרוק גם את הקופסה שלו. הרי אין מה לעשות עם קופסא בלי מכסה נכון? כך ניתן לדעת מי מהן באמת לשימוש ומי סתם תופסת מקום.
וזה מה שמוביל אותנו לטיפ הבא…
טיפ מס' 7: Less is more
לטיפ הבא תצטרכו להיות טיפה חסרי רחמים…
אם תעשו סיבוב קטן במטבח מאוד הגיוני שתמצאו לא מעט מוצרים שכבר מזמן לא היו בשימוש וכנראה סתם יושבים שם ולוקחים לכם שטח אחסון. אולי זה ספל עם סדק שכבר שנה לא יצא מהארון או קופסת פלסטיק ללא מכסה כמו בטיפ הקודם.
הגיע הזמן לזרוק את כל מה שמיותר לכם ולא בשימוש.
עצה נוספת היא לפעול לפי שיטת ''אחד בפנים, אחד בחוץ''
כלל האצבע הזה אומר: בכל פעם שאנחנו מביאים פריט חדש למטבח, אנחנו תורמים או זורקים משהו אחר. בדרך כלל אנחנו קונים מוצר חדש כשאנחנו לא מרוצים מהישן. אז אין סיבה להמשיך לשמור אותו.