עבור חיתוך ירקות וכדומה הסכין המתאימה ביותר תהיה סכין שף. קיימים בשוק מגוון רחב של סכינים מסוג זה, לרוב כל אחת מהן תהיה בחירה טובה. מה שיותר חשוב הוא לוודא שהיא חדה. סכין עם להב חד זה המפתח לחיתוך מהיר, גם אם קניתם את הסכין הכי מקצועית בעולם, כמו כל דבר עם הזמן והשימוש היא תתחיל להתכהות והלהב שלה יהיה פחות חד. יש כמה טיפים לשמור על הסכין שלכם חדה כתער:
א. אנחנו לא מניחים אותה במגירה יחד עם כל שאר הכלים וגם לא שוטפים אותה במדיח. הסיבה לכך היא כי הדבר יכול לגרום לכך שהיא תפגע מחפצים אחרים, מה שיזיק לאיכות וחדות הלהב. יש היום בשוק מגוון של פתרונות כמו מגנטים לתליית סכינים שנועדו בדיוק בשביל זה, מומלץ להשתמש בהם.
ב. מאוד חשוב אחת לזמן מה להשחיז את הסכין כדי לדאוג שתישאר חדה. יש לא מעט סוגים של משחיזי סכינים ביתיים מעולים במחירים נוחים שכל אחד יכול להשיג, ההמלצה שלנו היא המשיז של חברת FOOD APPEAL, הסיבה לכך היא הפשטות והקלות בה ניתן להשתמש בו ולקבל תוצאות לא רעות בכלל בלי הרבה מאמץ. עוד פרטים על המשחיז
כדי לחתוך במהירות חשוב לשמור על סכין יציבה, הדרך המומלצת ביותר אותה מלמדים ברוב בתי הספר לקולינריה ובישול היא זאת: נניח 3 אצבעות על ידית האחיזה ואת הלהב נאחוז באמצעות אגודל בצד אחד ואצבע המורה בצידו השני.
3. טכניקה ושיטות לאופן התנועה והחיתוך
עבור חיתוך מהיר אנחנו נרצה שהתנועה עם הסכין תהיה תמיד באופן קבוע ויציב. נשמור שחלקו הקדמי של הסכין אף פעם לא מתנתק לגמרי מהקרש, תמיד נשאר במגע איתו והחלק האחורי יורד פנימה ועולה אחורה סרטון הדרכה על הטכניקה
להסבר הטוב ביותר מומלץ לצפת בסרטון של השף העולמי ג'ורדן רמזי:
4. איך נשמור על עצמנו מפני חתכים?
כשרוצים לחתוך מהר יותר חשוב מאוד לדאוג לבטיחות האצבעות שלנו, לכן כדי למנוע מצב מסוכן ולהשמר מפני מחתכים- השיטה בה רוב השפים משתמשים היא קיפול האצבעות (כשהציפורניים פנימה) בצורה כזו שהסכין במגע אך ורק עם גב האצבעות ולא עם חלקן הקדמי. טיפ נוסף לבטיחות-חשוב לנו לוודא שקרש החיתוך יציב ולא יזוז לנו תוך כדי עבודה. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא באמצעות נייר סופג רטוב. הרטיבו נייר סופג או מטלית מטבח והניחו מתחת קרש החיתוך.
5. הכל עניין של תרגול.
כמו כל תחום בחיים בסופו של דבר חיתוך מהיר זו מיומנות שכל אחד יכול לפתח ובהחלט לא שמורה רק לשפים מקצועיים.
נסו לתרגל את הטיפים שקיבלתם כאן למעלה בכל פעם שאתם חותכים סלט או מכינים ארוחה, עם הזמן אין ספק שתראו שיפור בחיתוך שלכם עד שאנשים ממש התרשמו מהמהירות והמקצוענות בה אתם עושים זאת.
מחכים לכם כאן עם עוד כתבות וטיפים שיהפכו את עבודת המטבח שלכם למהירה יותר וקלה יותר, עד הפעם הבאה… - צוות Faster Chef
תגידו ביי ביי לחזה עוף יבש ומשעמם. היום תקבלו את הדרך הקלה והמהירה להכנת חזה עוף בנינג'ה גריל, כזה שיוצא רך ומושלם. הנתח הזה הוא מרכיב עיקרי שנמצא כמעט בכל...
תגידו ביי ביי לחזה עוף יבש ומשעמם. היום תקבלו את הדרך הקלה והמהירה להכנת חזה עוף בנינג'ה גריל, כזה שיוצא רך ומושלם. הנתח הזה הוא מרכיב עיקרי שנמצא כמעט בכל...
הכנת שניצל בנינג'ה גריל זו הדרך האולטימטיבית לשדרג את השניצל הקלאסי שלכם. לא רק שהוא יוצא פריך, זהוב ומלא בטעם, בדרך הזו תחסכו את כל השמן והבלגן של טיגון מסורתי....
הכנת שניצל בנינג'ה גריל זו הדרך האולטימטיבית לשדרג את השניצל הקלאסי שלכם. לא רק שהוא יוצא פריך, זהוב ומלא בטעם, בדרך הזו תחסכו את כל השמן והבלגן של טיגון מסורתי....
מאת: אורן אלימור | מכשיר: בוצע בנינג'ה גריל, אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית טיגון באוויר חם (Air Fry) מרכיבים: 1 ק"ג עוף (שוקיים או ירכיים) 1/2 כוס...
מאת: אורן אלימור | מכשיר: בוצע בנינג'ה גריל, אפשרי להכנה עם כל מכשיר שיש בו תוכנית טיגון באוויר חם (Air Fry) מרכיבים: 1 ק"ג עוף (שוקיים או ירכיים) 1/2 כוס...