אם אתם מחפשים לחסוך זמן או שכמונו, אתם שונאים לשטוף כלים הנה הפתרון המושלם- מתכון לפסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד.
הקץ לוויכוחים- האם הפסטה מחכה לרוטב או הרוטב מחכה לפסטה... (אנחנו אומרים- למה בכלל לחכות?)
אם אתם מחפשים ארוחת צהריים מהירה וקלה, מלאה בטעם ודורשת ניקיון מינימלי, אז המתכון הזה הוא בשבילכם. עם כמה מרכיבים פשוטים, סיר אחד ומעט עבודה, אתם יכול להכין מנת פסטה טעימה ומשביעה שמושלמת לימים עמוסים. אז, קחו את הסיר האהוב עליכם ובואו נתחיל.
פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד מאת שילת אדרי.
רכיבים:
- בצל ענק קצוץ
- 3 עגבניות גדולות קצוצות לקוביות
- אפשר להוסיף שום כתוש
- כפית שמן זית
- כף פסטו
- תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, מלח, בזיליקום ומיורן (לא חובה)
- קופסת רסק עגבניות קטנה - 100 גרם
- 200 גרם פסטה ספגטי
-
2 כוסות מים.
- את התיבול אפשר לשנות בהתאם למה שאתם אוהבים.
מתכון לפסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד:
- מטגנים את הבצל וכשהוא מתרכך ונהיה שקוף מזיזים אותו הצידה.
- מניחים לידו במרכז הסיר את הפסטה, ובצד השני את העגבניות.
- מוסיפים כוס מים לכל 100 גרם פסטה כלומר 2 כוסות מים (היחס חשוב).
- מכסים עם המכסה ומחכים לרתיחה של המים.
- כשהפסטה מתרככת, מוסיפים את התבלינים והפסטו ומתחילים לערבב.
- מוסיפים את הרסק עגבניות + ממלאים מים בקופסא של הרסק ומוסיפים אותם לסיר.
- מערבבים היטב, נותנים לזה להתבשל עד שהפסטה מגיעה לריכוך הרצוי.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות או יותר (אם יש סבלנות).
וזהו. בתיאבון!
המתכון מאת שילת אדרי.
הפסטה במהלך הבישול | צילום: שילת אדרי