בקרוב גם אתם תוכלו ליהנות מהטעם הנפלא של קרואסון חמאה חם וטעים.
צפו בסרטון ההדרכה: קרואסון חמאה מתכון קל, מאת ''לין שמרים'' (מתכון כתוב מצורף למטה)
מרכיבים:
-
קילו קמח
-
17 גרם שמרים יבשים
-
6 כפות סוכר
-
4 ביצים
-
6 כפות שמן
-
4 כוסות מים
-
קורט מלח
-
50 גרם חמאה
-
2 כוסות סוכר
-
1 סוכר וניל
הוראות הכנה:
-
ערבבו בקערה במיקסר קילו קמח ו-17 גרם שמרים יבשים.
-
הוסיפו בהדרגה 6 כפות סוכר, 4 ביצים, 6 כפות שמן, 2 כוסות מים, קורט מלח
המשיכו לערבב עד בצק אחיד וגמיש.
-
עטפו בניילון נצמד והניחו להתפחה לשעה- עד שעה וחצי בחוץ
-
הורידו את הבצק למשטח מקומח וחלקו אותו ל8 כדורים
-
רדדו במערוך כל אחד מהכדורים במלבן גדול ומרחו 50 גרם חמאה על הבצק
-
קפלו את הבצק ל-4 (כמו בסרטון)
-
הכניסו למקרר לשעתיים התפחה לפחות (עדיף לילה)
-
רדדו את הבצק וחתכו משולשים לכל אורכו
-
גלגלו כל אחד מהמשולשים וסדרו במגש
-
הכניסו לתנור ל12 דקות על 180 מעלות
-
הרתיחו בינתיים בסיר 2 כוסות סוכר, 2 כוסות מים ו1 סוכר וניל
-
לאחר התנור טבלו כל אחד מהקורסונים בתוך מי הסוכר
בתיאבון!
טיפים להכנת קרואסון חמאה
-
שימוש בסכין חדה: השתמשו בסכין חדה או בחותכן פיצה כדי לחתוך את הבצק לצורות משולשים. זה יעזור ליצור קצה נקי וימנע מהקרואסונים להשתבש במהלך האפייה.
-
התנסו במילויים: ניתן למלא קרואסונים במגוון מילויים, כמו שוקולד, ממרח שקדים או גבינה. נסו למצוא את השילוב המועדף עליכם.
-
אבקת סוכר: אחרי שהכנתם קרואסון חמאה, אבקו את אותו באבקת סוכר לפני ההגשה. זה מוסיף נופך של מתיקות וגורם לו להראות יפה.
-
אפשרו להתקרר: הניחו לקרואסונים להתקרר על רשת לפני ההגשה. זה חשוב כדי לשמור על המרקם שלהם. כאשר הקרואסונים יוצאים מהתנור, הם משחררים אדים שעלולים לגרום לחלק התחתון של הקרואסון להיות רך ורטוב. מתן אפשרות להתקרר על רשת מאפשר לאדים לצאת, ועוזר לקרואסון לשמור על החלק החיצוני הפריך שלו.
-
הכינו את הקרואסונים מבעוד מועד: אפשר לעצב קרואסונים ולהקפיא מבעוד מועד לאפייה מאוחרת יותר. פשוט מניחים אותם במקרר להפשרה ותפיחה לפני האפייה.