בורקיטס ממולא גבינות- המאפה הפריך והטעים שאי אפשר לעמוד בפניו. אצל משפחות רבות הוא הכוכב בארוחות שבת בבוקר. בין אם אתם מחפשים כיבוד שווה לישיבת צוות, לאירוע משפחתי או סתם לנשנוש קליל אחר הצהריים, בורקיטס גבינה יכול להיות הבחירה המושלמת. היום אנחנו הולכים ללמוד מתכון בורקיטס גבינה מסורתי מאת ''לין שמרים'' שתספק לנו הוראות הכנה שלב אחר שלב כולל סרטון הדרכה.
לאחר מכן הכנו עבורכם טיפים שיעזרו לכם להכין בורקיטס גבינה טעים יותר. מתחילים.
צפו בסרטון:
מצרכים:
- 350 גרם קמח תופח
- 100 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס שמן
- חצי כוס מים רותחים
- חצי כפית מלח
- ביצה (להברשה על הבצק)
עבור מילוי לבורקיטס:
- גבינות: 100 גרם מוצרלה, 100 גרם בולגרית, 100 גרם קוטג'
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
- לתוך קערה נכניס את הקמח, חמאה מומסת, שמן, חצי כוס מים רותחים וחצי כפית מלח. מכניסים את המצרכים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- להכנת המילוי מכניסים לקערה את כל המרכיבים- מוצרלה, בולגרית, קוטג', פלפל שחור, אבקת שום ומערבבים
- לוקחים את הבצק מהקערה ומחלקים לכדורים
- משטחים את כדורי הבצק, מכניסים את המילוי ועוטפים (כמו בסרטון)
- מברישים עם ביצה
- מכניסים לתנור ל20 דקות על 180 מעלות
- בתיאבון!
אז זה היה מתכון בורקיטס גבינה מסורתי מאת 'לין שמרים'. שניה לפני שאתם טסים למטבח להכין כאלה לכל המשפחה, יש לנו כמה טיפים שיעזרו לכם להכין ולהגיש בורקיטס גבינה טעים יותר.
טיפים להכנת בורקיטס ממולא גבינות
- ביצה קשה היא חברתו הטובה של כל בורקיטס גבינה. תוך כדי המתכון הזה הכינו גם ביצים קשות, חתכו אותם לפרוסות יפות והגישו אותם ביחד.
- הוסיפו טעמים: בורקיטס גבינה ניתן לשפר עם טעמים נוספים כגון עשבי תיבול, תבלינים או ירקות. שקלו על פי ההעדפה האישית שלכם, להוסיף מרכיבים כגון עשבי תיבול טריים, שום טחון או בצל חתוך לקוביות כדי לשפר את הטעם של מלית הגבינה.
- התנסו במילויים שונים: ניתן למלא בורקיטס במגוון סוגים שונים של מילוי כגון תפוחי אדמה, זיתים, תירס, או אפילו ללא מילוי בכלל, יש הרבה שאוהבים את זה פשוט כך. נסו מילויים שונים כדי למצוא את השילוב המועדף עליכם.
- צרו צורה יפה של בורקיטס ממולא גבינות. קחו מזלג ולחצו קלות על גבי הבצק.
- אופים עד להזהבה: יש לאפות את בורקיטס הגבינה עד שהם מזהיבים. זה יעזור לפתח את המרקם הטעים והפריך שלהם ולבשל את מלית הגבינה עד שהיא נמסה ודביקה. כמובן גם שמו לב לא לאפות יתר על המידה. זה עלול לגרום לגבינה להפוך לקשה.
- להגיש עם מטבלים או רטבים: ניתן להגיש בורקיטס גבינה עם מטבלים או רטבים כמו צזיקי, חומוס, רוטב עגבניות, יוגורט או רוטב חריף. התנסו עם מטבלים ורטבים שונים כדי למצוא את התוספות האהובות עליכם.
- אחסנו שאריות בזהירות: אם יש לכם שאריות, אחסנו אותן בכלי אטום במקרר. כדי לחמם מחדש, הכניסו אותם לתנור או למיקרוגל עד שהם מחוממים ופריכים שוב.
- היו יצירתיים: ניתן לעצב בורקיטס ממולא גבינות בדרכים שונות, ממשולשים ועד מלבנים או אפילו פיתולים. הפעילו את היצירתיות שלכם ונסו צורות שונות כדי למצוא את זאת האהובה עליכם.
- אל תמלאו יותר מדי את הבורקיטס: מילוי יתר יכול לגרום להם להיות רטובים ולא להתבשל בצורה אחידה. יש להקפיד להוסיף רק מילוי מספיק כדי ליצור שכבה דקה ואחידה בתוך הבורקיטס.
- להכין מראש ולהקפיא: ניתן להכין כמויות גדולות של בורקיטס גבינה מבעוד מועד. כך בכל זמן שתרצו לאפות אותם כל שעליכם לעשות זה רק להפשיר, להכניס לתנור וליהנות מחטיף טעים. זו גם דרך מעולה להיות מוכנים מראש לקראת אירוע חשוב.