מתכון טעים וקל המושלם לארוחה מהירה בימים עמוסים- עוף עם אורז ואפונה בסיר אחד. המנה הזו משלבת עוף רך, אורז אוורירי ואפונה מתוקה, כולם מבושלים יחד באותו סיר והתוצאה היא מנה טעימה ומשביעה הדורשת זמן הכנה וניקוי מינימליים.
אחד הדברים הגדולים במתכון הזה הוא הפשטות שלו. המרכיבים המשמשים זמינים בקלות ברוב חנויות המכולת. עוף הוא החלבון העיקרי במנה זו, האורז המשמש במתכון זה הוא בדרך כלל אורז לבן בעל גרגירים ארוכים, המושלם לספיגת טעמי המנה תוך שהוא נשאר אוורירי ורך. האפונה מוסיפה צד של מתיקות למנה, והיא גם מספקת מקור טוב לסיבים וערכים תזונתיים חיוניים אחרים. יחד, מרכיבים אלו יוצרים ארוחה מאוזנת ומשביעה שתשאיר אתכם בתחושת הזנה וסיפוק.
עבור התאמה אישית- אפשר להחליף את האפונה בירקות אחרים, כמו גזר או שעועית ירוקה, כדי ליצור גרסה ייחודית של המנה. אתם יכולים גם להוסיף תבלינים שונים כדי ליצור פרופיל טעם המתאים להעדפות שלכם.
המנה הזו היא אופציה מעולה למי שקצר בזמן אבל עדיין רוצה ליהנות מאוכל ביתי.
בסך הכל, עוף עם אורז ואפונה בסיר אחד זה מתכון קלאסי שבטוח יהפוך למרכיב עיקרי באוסף המתכונים שלכם. בין אם אתם מחפשים ארוחת צהריים מהירה וקלה או ארוחת ערב פשוטה למפגש משפחתי, המתכון הזה הוא אופציה נהדרת. בואו נתחיל.
תודה רבה לרווית כהן על המתכון המושלם.
רכיבים:
- כרעיים מפורקות
- כוס וחצי אורז
- כוס אפונה קפואה
- בצל
- תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, מלח, מרק עוף וגריל עוף. (ניתן לשנות איך שאתם אוהבים)
- 3 וחצי כוס מים
הוראות הכנה:
- בסיר- לטגן בצל במעט שמן עד השחמה
- להוסיף תבלינים ולטגן לדקה
- להוסיף את חלקי העוף ולטגן מכל הצדדים
- להוסיף חצי כוס מים ואת האפונה הקפואה ולבשל רבע שעה.
- בדקו אם צריך לתקן את התיבול לפי הטעם.
- להוציא לצלחת את חלקי העוף, לשים כוס וחצי אורז לטגן קלות בתערובת.
- להוסיף 3 כוסות מים
- להכניס חזרה את העוף, לסגור ולבשל על אש קטנה חצי שעה.
בתיאבון!