מחפשים דרך בריאה להכין כרובית אבל שיצא פריך וטעים? היום שף דוד גדג' ילמד אותנו איך מכינים כרובית שלמה בתנור. דרך מושלמת ליהנות מהירק הזה בצורה חדשה ומרגשת. זה יכול להיות רעיון לארוחה קלילה ובריאה או לתוספת טעימה שתלווה את המנה העיקרית שלכם.
אחד הדברים הטובים ביותר במתכון הזה הוא כמה קל להכין אותו. עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט זמן, תוכלו לקבל מנה מושלמת של כרובית קריספית בתנור.
לא רק שהמנה הזו טעימה, אלא שהיא גם מזינה להפליא. כרובית היא מקור מצוין לסיבים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותה לתוספת נהדרת לכל תזונה בריאה. בנוסף, מכיוון שהכרובית נאפית בתנור, היא מהווה אלטרנטיבה טובה יותר מאשר מאכלים מטוגנים מסורתיים מבלי לוותר על הטעם והקראנץ'.
בין אם אתם מחפשים חטיף מהיר וקל, תוספת בריאה לארוחה הבאה שלכם, או סתם דרך טעימה ליהנות מכרובית, המתכון הזה להכנת כרובית קריספית בתנור בטוח יהפוך לאהוב חדש במטבח שלכם. אז למה שלא תנסו את אותו כבר היום? בואו נתחיל.
מצרכים:
- 1 כרובית שלמה
- 1 כוס קמח לבן מנופה
- 1 כוס מים קרים
- 1 ביצה גדולה
- 1 שקית אבקת אפיה
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- תרסיס שמן
- קערה עם פירורי לחם זהב ושומשום
איך מכינים כרובית שלמה בתנור:
- בקערה- לערבב את כל המרכיבים חוץ מהשמן, פירורי הלחם והשומשום. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
- את הכרובית יש לחלוט במים רותחים במשך 12 דק בערך ולקרר- אפשר מבעוד מועד (יום לפני)
- שהכרובית קרה- לצפות אותה בבלילה (כמו בסרטון) ואחר כך לקערת פירורי הלחם והשומשום.
- מסדרים על נייר אפיה בתבנית ומרססים בספרי שמן בנדיבות מכל הכיוונים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות 30 דק אויר חם טורבו.
הגישו עם הטיבולים האהובים עליכם.
בהצלחה ובתיאבון
צפו בסרטון ההדרכה: איך מכינים כרובית שלמה בתנור
אם אהבתם את המתכון להכנת כרובית קריספית בתנור, שתפו עם חברים ומשפחה!
השף דוד גדג' מעלה עוד המון מתכונים מושלמים בעמוד האינסטגרם שלו. לחצו כאן כדי לעקוב.