קציצות ירק עיראקיות עם עגבניות: איך מכינים קציצות ערוק בקלות

קליל, מהיר וטעים: היום נכין קציצות ירק עיראקיות עם עגבניות. הן נקראות ערוק בטמאטה או קציצות ערוק.

המנהג הוא לאכול אותם ביום שבת בבוקר עם הסביח אך הן לגמרי מתאימות לכל זמן ואירוע.

אם אתם מחפשים אלטרנטיבה צמחונית טעימה ובריאה לקציצות המסורתיות, אז קציצות ירק עיראקיות הן הבחירה המושלמת. הן מלאות בטעם, ניתנות להכנה תוך זמן קצר ובוודאי יהיו להיט בקרב המשפחה והחברים שלכם. הן עשויות מ-4 מרכיבים- עגבניות, בצל, פטרוזיליה וקמח.

קציצות ערוק

היום דליה לוי תלמד אותנו איך מכינים קציצות ערוק מושלמות ובקלות. מצורף גם סרטון הדרכה מפורט צעד אחר צעד להכנת הקציצות.

בקשר להגשה שלהן, יש הרבה אפשרויות. ניתן להגיש אותן כמנה עיקרית עם תוספת של אורז או ירקות, ניתן גם על מגש לצד מטבלים ומתאבנים שאתם אוהבים או כמובן הדרך המסורתית- לצד הסביח.

 צפו בסרטון ההדרכה של דליה לוי: איך מכינים קציצות ערוק

 

מצרכים:

  • 600 גרם עגבניות קצוצות
  • 300 גרם בצל קצוץ
  • 2-3  כפות פטרוזיליה קצוצה
  • למי שאוהב- פלפל חריף קצוץ
  • 6-7 כפות קמח – (לפעמים יש צורך בעוד)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם 

הוראות להכנת קציצות ירק עיראקיות:

  1. מערבבים יחד את כל החומרים (חוץ מהמלח)
  2. מחממים מחבת שמן בגובה כ-1/2 ס"מ
  3. מתחילים לטגן עד להשחמה בכל צד. בסמוך לתחילת הטיגון מוסיפים את המלח.

 בתאבון! 

1 של 3