כנאפה- הפינוק הים תיכוני הזה אף פעם לא נמאס. אם בא לכם לדעת איך מכינים כנאפה בבית, בצורה מהירה וקלה, היום איתי מערוץ היוטיוב ''איתיו'ש קייקס'' עומד ללמד אותנו מתכון לכנאפה גבינות מהיר - איך מכינים את אותן אטריות קדאיף מתוקות ונימוחות בפה שמרשימות כל טועם וטועמת. בואו נתחיל.
צפו בסרטון ההדרכה: איך מכינים כנאפה בבית
מצרכים לכנאפה
כמות: ל-2 כנאפה
- 300 גרם אטריות קדאיף
- 150 גרם חמאה מומסת פושרת
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 35 גרם סוכר לבן
סירופ לכנאפה:
- 2 כוסות מים
- 1 כוס סוכר לבן
- כף לימון
אופן הכנה:
- נפריד 300 גרם אטריות קדאיף עד שיהיה אוורירי, לאחר מכן נוסיף את החמאה המומסת ונערבב היטב עד שהחמאה תיספג באטריות ונפרד שוב רת הקדאיף שיהיה אוורירי.
- נכין מילוי לכנאפה- בקערה נשים את גבינת ריקוטה, גבינת מוצרלה מגורדת וסוכר לבן ונערבב היטב עד לקבלת מלית.
- נכין סירופ לכנאפה - בסיר נרתיח את המים, סוכר לבן וכף לימון ונבשל עד לרתיחה, ואפשר להעביר לקומקום.
- עכשיו נכין את הכנאפה! נמרח בנדיבות חמאה על מחבת בינונית (לשים כל הזמן על אש בנינונית ולא גבוהה) ונפזר את האטריות קדאיף בשכבה דקה ואוורירית. לאחר מכן נשים מילוי גבינה בנדיבות ובשכבה דקה ולא עבה. לאחר מכן נפזר שוב אטריות קדאיף בשכבה דקה ואוורירית.
- עכשיו נחכה עד שהתחתית של הכנאפה תגיע להשחמה. ואז נניח צלחת מעל הכנאפה (על מנת שיהיה קל להפוך לצד השני), נהפוך את המחבת על הצד השני, נניח את הכנאפה במחבת וניתן לזה השחמה נוספת.
- לקראת סוף ההשחמה של הכנאפה נשפוך את הסירופ הרותח על הכנאפה! וניתן לסירופ להצטמצם מעט.
- כשמוכן נעביר לצלחת הגשה ונפזר מעל פיסטוק, שוקולדים,מקופלת, גלידה (וכל מה שיעשה לכם טעים).
בתאבון!
תהנו וספרו איך יצא לכם. למתכונים נוספים מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב של של איתי- איתיו'ש קייקס