קציצות בשר ברוטב אדום עם תפוחי אדמה

קציצות בשר ברוטב אדום עם תפוחי אדמה הן קלאסיקה אהובה בהמון ביתים בישראל. הטעם הלבבי והמלוח של הבשר בשילוב עם המרקם החלק והקרמי של תפוחי האדמה יוצר ארוחה משביעה ומנחמת המושלמת לכל אירוע. היום לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made, תלמד אותנו איך מכינים את המנה הזו במהירות ובקלות.

עבור המתכון הזה דרושים מצרכים בסיסיים שיש בכל בית. הקציצות נימוחות ועסיסיות, כאשר תפוחי האדמה מוסיפים למנה מרקם ונגיעת מתיקות. הרוטב עשיר וטעים, עם תיבול עדין המשלים את הקציצות בצורה מושלמת.

להגשת הקציצות פשוט מסדרים אותן על צלחת עם פרוסות תפוחי האדמה ורוטב הבצל. ניתן לקשט את המנה בעשבי תיבול טריים, כמו כוסברה או פטרוזיליה, לפרץ נוסף של טעם וצבע. קציצות בשר ברוטב אדום עם תפוחי אדמה זו מנה מושלמת לארוחת צהריים, לארוחת ערב משפחתית נעימה או למפגש עם חברים. המתכון הזה קל להכנה, ממלא, מזין ומובטח שישאיר את כולם מרוצים.

קציצות בשר ברוטב אדום עם תפוחי אדמה
קציצות בשר ברוטב אדום עם תפוחי אדמה | צילום: לינדה אמגר לנגנואר

מרכיבים:

להכנת הקציצות- (יוצא 12 קציצות)

  • 1/4 קילו בשר טחון
  • בצל קטן טחון
  • 2 כפות פירורי לחם
  • חופן קטן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה 
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט מוסקט
  • כף שמן

לרוטב-

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • בצל בינוני
  • כף רסק עגבניות
  • כפית מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית כרכום
  • כוס מים

אופן ההכנה:

  1. לערבב היטב את מרכיבי הקציצות ולהכניס למקרר לחצי שעה, לאחר מכן להכין קציצות מעט שטוחות.
  2. לחמם במחבת 3-2 כפות שמן, לטגן את הקציצות להזהבה קלה משני הצדדים ולהוציא לצלחת.
  3. את תפוחי האדמה לחתוך לפרוסות בעובי של סנטימטר, את הבצל לפרוס לרצועות דקות.
  4. בסיר סוטאז' (שטוח ורחב) לחמם 3-2 כפות שמן ולטגן בצל להזהבה, להוסיף תבלינים, לערבב ולטגן אותם מעט (כרבע דקה), להוסיף את רסק העגבניות ולערבב. 
  5. להוסיף מים ולהביא לרתיחה, להוסיף תפו"א ולהביא שוב לרתיחה, להנמיך להבה, לכסות במכסה ולבשל חצי שעה.
  6. להוסיף את הקציצות לסיר, לנענע את הסיר בעדינות, לכסות ולבשל עוד עשרים דקות ולהגיש חם.

- במידה ורוצים ממש רוטב (כזה שאפשר לנגב) מוסיפים עוד חצי כוס - 3/4 כוס מים.

1 של 3