קציצות בשר עם פירורי לחם

אם אתם מחפשים ארוחה צהריים מיוחדת- קציצות בשר עם פירורי לחם זו אופציה נהדרת.
מי מאיתנו לא זכה לקציצות כאלו מסבתא, לצד פתיתים עם בצל מטוגן. מעט מרכיבים ויש ארוחת צהריים משביעה והכי חשוב, טעימה.

לאוכל יש את הכוח לקרב אנשים, ואין כמו ארוחה ביתית כדי ליצור תחושה של נוחות וקהילתיות. בין אם אתם מארחים מסיבה או מכינים ארוחה למשפחה שלכם, המתכון הנכון יכול לעשות את כל ההבדל. לכן אנחנו נרגשים לשתף אתכם במתכון הזה של טלי כהן לקציצות בשר טחון עם פירורי לחם.

אחד הסודות להכנת קציצות מוצלחות הוא לצנן את התערובת לפני שמעצבים אותה לקציצות. זה עוזר לטעמים להתמזג יחד וגם מקל על הטיפול בקציצות כשמגיע הזמן לצפות אותן בביצה ופירורי לחם. אפשר אפילו להכין את התערובת יום לפני הזמן ולאחסן אותה במקרר למשך הלילה כדי לאפשר לטעמים להעמיק עוד יותר. ציפוי הקציצות בביצה טרופה ובפירורי לחם מוזהבים יוצר ציפוי פריך וטעים שממש משלים את הבשר העסיסי והרך שבתוכו.

בין אם אתם בשלנים ותיקים או מתחיל במטבח, המתכון הזה הוא אופציה נהדרת לכל מי שמחפש ארוחה טעימה שבטוח תרשים.
קציצות בשר עם פירורי לחם

קציצות בשר עם פירורי לחם מאת טלי כהן

מצרכים:

  • חצי קילו בשר בקר טחון.
  • פטרוזיליה קצוצה בנדיבות.
  • 1 בצל קצוץ לא כל כך דק.
  • כפית שטוחה מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור.
  • כפית תבלין מלח שום מתובל
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה.

עבור הציפוי:

  • ביצה טרופה.
  • פירורי לחם מוזהבים.

קציצות בשר עם פירורי לחם לפני בישול
אופן ההכנה:

  1.  לערבב היטב את כל המצרכים בקערה.
  2. להכין כדורים מעט באליפסה. ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  3. לטבול כל קציצה בביצה, לצפות בפירורי לחם.
  4. לטגן היטב בשמן עמוק מכל הצדדים.

ובתיאבון!

הצעה עבור ארוחת צהריים: פתיתים

קציצות בשר עם פתיתים

אם כבר יש קציצות, פתיתים ישלימו לארוחת צהריים נפלאה, הנה המתכון:
מצרכים: 

  • חצי בצל גדול חתוך לרצועות
  • חצי שקית פתיתים
  • כף וחצי אבקת מרק
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מים (שיכסו את כל הפתיתים)
  • כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

  1. לטגן את הבצל בסיר לפתיתים
  2. להוסיף לבצל המטוגן חצי שקית פתיתים ואת אבקת המרק, מים, פפריקה
  3. לערבב היטב, לסגור את המכסה, מדי פעם לערבב עם מזלג

לצפיה בסרטון ההכנה המלא ל-2 המתכונים לחצו כאן.

אם אהבתם את המתכון ובא לכם עוד, טלי כהן מעלה עוד המון מתכונים שווים בקבוצת הפייסבוק שלה. להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.

בהצלחה ובתיאבון!

1 של 3