חובבי מנות חריפות וטעימות? לא תרצו לפספס את המתכון הזה להכנת תבשיל עם נקניקיות מרגז ואורז.
עם כמה מרכיבים פשוטים וזמן הכנה קצר, תוכלו ליצור מנה טעימה ומשביעה של נקניקיות עם אורז.
מה שהופך את המתכון הזה לייחודי באמת הוא שכל המרכיבים מבושלים בסיר אחד. לאחר שמטגנים את הבצל והשום מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומבשלים עד שהאורז רך וסופג את כל הטעמים. זה לא רק חוסך זמן אלא גם מפחית את כמות הכלים שיש לנקות לאחר הבישול.
נקניקיות מרגז ידועות בטעמן הנועז. הנקניקיות פרוסות ומבושלות עד שהן משחימות מעט, מה שמוסיף למנה דחיפה פיקנטית נפלאה.
התוצאה היא ארוחה טעימה ומשביעה שמתאימה לכל אירוע. בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב קלה ומהירה או ארוחת צהריים ממלאת, התבשיל הזה יעשה את העבודה. מתכון מושלם מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made.
מצרכים:
כמות: 2-3 מנות [אני ממליצה להכפיל כמויות כי זה טעים!!]
- בצל קטן קצוץ
- 1/3 גמבה אדומה בקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- 2-3 נקניקיות מרגז חריפות
- כוס אורז
- כף רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- חצי כפית מרק עוף
- כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות להכנת נקניקיות עם אורז:
- מתחילים עם הנקניקיות- כשהן עדיין קפואות חורצים עם סכין לאורכן ומורידים את הקליפה, חותכים לפרוסות ומניחים בצד.
- בסיר- לטגן בצל קצוץ בשתי כפות שמן עד שהוא רך ושקוף, להוסיף שום ולטגן כחצי דקה תוך ערבוב.
- להוסיף גמבה ולטגן כחצי דקה תוך כדי ערבוב, להוסיף את הנקניקיות, לערבב ולטגן תוך ערבוב כחצי דקה,
- להוסיף את האורז ולערבב שהאורז יקבל גם קצת טיגון, להוסיף את המים, הרסק והתבלינים, לערבב ולהביא לרתיחה.
- לכסות ולבשל על אש נמוכה 20 דקות בלי לפתוח את המכסה, עד שהאורז מוכן,
- כשהאורז מוכן והנוזלים נספגו, מכבים להבה, מערבבים עם מזלג כדי לאוורר את האורז, מכסים לעוד 5 דקות ומגישים.
- בהצלחה ובתיאבון!
כמה טיפים קטנים למתכון:
- להגשה יפה כדאי בסוף הבישול לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.
- התאימו את התיבול לפי הטעם: לבסוף, הקפידו לטעום את המנה ולהתאים את התיבול לפי טעמכם. הוסיפו עוד מלח, פלפל או תבלינים אחרים לפי הצורך כדי לשפר את הטעם.
- תנו לתבשיל לנוח לפני ההגשה: לאחר שהאורז מבושל, נותנים לו לנוח מספר דקות לפני ההגשה. זה יאפשר לו לספוג את כל הנוזלים שנותרו ולהתנפח יפה.
- הקפידו להשתמש בכמות הנוזלים הנכונה: זה המפתח לאורז מבושל בצורה מושלמת. גם אם אתם מכפילים כמויות במתכון, הקפידו להתאים את כמות הנוזלים בהתאם.
- לבשל להמשך: אתם יכולים בקלות להכפיל כמויות כדי להכין מספר ארוחות של נקניקיות עם אורז למהלך השבוע. כל מה שנשאר זה רק לחלק את התבשיל לתוך קופסאות קטנות ולאחסן במקרר או במקפיא.