הקסם שבפשטות: מרק שום חלבי טעים ועשיר

מרק שום חלבי זו מנה משביעה שמתאימה לארוחת ערב או לארוחת צהריים קלילה. יש בו שפע של טעמים בריאים הכוללים- שום טרי, תפוחי אדמה, חמאה ושמנת. המרק הזה מתחבר במהירות ובקלות. השילוב של שום ושמנת מעניק למרק טעם ייחודי שבטוח ירשים כל טועם וטועמת.

הזמן המומלץ ביותר עבור מנה זו הוא בעונת קטיפת השומים (בחודשים אפריל- מאי). בתקופה זו השום בשיא טריותו וטעמו, אך ניתן ליהנות ממנה גם בכל שאר ימות השנה.

מרק שום חלבי הוא לא רק טעים במיוחד, אלא הוא גם בחירה בריאה. שום ידוע ביתרונות הבריאותיים הרבים שלו, כולל חיזוק המערכת החיסונית, הורדת לחץ דם והפחתת הסיכון למחלות לב. תפוחי אדמה הם גם מקור מצוין לחומרים מזינים, כולל ויטמין C, אשלגן וסיבים.

אחד הדברים הגדולים במרק הזה הוא שניתן להתאים אותו לטעמכם. אם אתם מעדיפים טעם שום בולט יותר, אפשר להוסיף עוד קצת שיני שום. למנה מתובלת יותר, אפשר להוסיף פתיתי פלפל אדום או פלפל קאיין. אתם יכולים גם להתנסות בסוגי תיבול שונים כדי ליצור פרופיל טעמים ייחודי משלכם.

מרק שום חלבי

מרק שום חלבי הוא מאכל רב תכליתי שניתן להגיש בפני עצמו או לשילוב עם מנות אחרות. הוא נהדר לאירוח אורחים או כמנה מנחמת במזג האוויר הקר בחורף. המרק הזה הוא גם דרך מצוינת להשתמש בכל שאריות תפוחי אדמה או שום שיש לכם במטבח.

מרק שום חלבי זו מנה טעימה שמתאימה לכל אירוע, עם טעם שום עמוק שישאיר אתכם חמימים ומסופקים. אז בפעם הבאה שאתם במצב רוח למרק, נסו את המתכון הזה והתענגו על הטעמים המנחמים של שום ושמנת.
תודה רבה לשרה לבוצ'קין על המתכון המושלם.


מצרכים:

  • ¼ חבילת חמאה
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 4 ראשי שום טרי קצוץ או כ-25 שיני שום
  • 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 5 כוסות מים רותחים
  • תיבול: 1 כפית מלח, מעט פלפל שחור, 1 כפית אבקת מרק
  •  1 מיכל קטן של שמנת לבישול [אפשר גם חצי]
  • עבור ההגשה- גבינת פרמזן מגוררת

ההכנה:

  1. לקצוץ או לפרוס את שיני השום [כשהשום טרי אני פשוט מסירה את הקליפה הדקה העליונה ופורסת לפרוסות. לא לוותר על טריות השום]
  2. לחמם בסיר את החמאה והשמן ומיד להוסיף את כל שיני השום. לערבב כמה דקות עד לשקיפות קלה.
  3. להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ולערבב
  4. להוסיף את התיבול פנימה.
  5. למזוג את המים הרותחים ולבשל עד לרתיחה נוספת. להנמיך לחום נמוך סיר מכוסה לעוד כחצי שעה. [לאחר מכן כדאי לטעום ולשפר טעמים בהתאם]
  6. לטחון בבלנדר יד את כל תכולת הסיר [בתוך הסיר] להוסיף את השמנת ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות.
  7. למזוג לצלחת ולפזר מעל את גבינת הפרמזן המגוררת

- אפשר להגיש עם טוסט מרוח בחמאה ושום מגורד

- המרק טעים כשהו חלבי לכן לא לוותר על השמנת.

 

1 של 3