לא רק לשבת וחג: קבלו רעיון מעולה לארוחה קלילה שמתאימה גם לאמצע שבוע- פילה נסיכת הנילוס בתנור ברוטב מטריף וקליל.
היום טלי כהן תלמד אותנו איך מכינים דג נסיכת הנילוס בתנור. כלום עבודה, כלום זמן ויוצא פשוט מושלם.
החלק הכי טוב במתכון הזה הוא שהוא נאפה בתנור. שיטת בישול זו מבטיחה שהדג מבושל בצורה אחידה ושומר על הלחות שלו, וכתוצאה מכך יוצא פילה דג רך ומענג. בנוסף, אפייה היא אחת הדרכים הבריאות ביותר לבשל דגים כי אין צורך להשתמש בשמן או בחמאה.
המתכון כולל כבישה של הדג במיץ לימון למשך שעתיים, מה שלא רק מוסיף טעם אלא גם עוזר לרכך את הדג. לאחר שטיפת הדג, טובלים אותו ברוטב הטעים שעוזר להחדיר לדג טעם מיוחד ומעט מתוק.
בין אם אתם בשלנים ביתיים מנוסים או רק בתחילת דרכם, המתכון הזה להכנת פילה נסיכת הנילוס בתנור הוא דרך מצוינת לקבל ארוחה טעימה על השולחן תוך זמן קצר. עם מרכיבים פשוטים והוראות קלות לביצוע, אתם יכולים לקבל מנה של פילה דג שבטוח תרשים את המשפחה והחברים.
מצרכים:
- 3 דגי נסיכת הנילוס גדולים חצוים ל2
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 בצל קצוץ
- מעט שמן לטיגון
- 2 כפות גדושות של מחית עגבניות
- 3 כפות קטשופ
- 1 כף מיונז
- 1/2 כפית חרדל
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות כוסברה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות להכנת פילה נסיכת הנילוס בתנור:
- להפעיל תנור מראש לחום 180 מעלות.
- בקערה משרים את הדג במיץ הלימון לשעתיים ולאחר מכן לשטוף היטב.
- להכנת הרוטב: נערבב בקערה נפרדת- את מחית העגבניות, קטשופ, מיונז, חרדל, מים, כוסברה, מלח ופלפל.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לרוטב.
- טובלים את הדג ברוטב ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ומשומנת. את הרוטב שנותר, יוצקים על הדג.
- מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 35 דק'
לחצו לצפייה בסרטון ההכנה המלא: איך מכינים דג נסיכת הנילוס בתנור.
אם אהבתם את המתכון ובא לכם עוד, טלי כהן מעלה עוד המון מתכונים שווים בקבוצת הפייסבוק שלה. הקבוצה נקראת ''לבשל מהמטבח של מומי באהבה''. להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.
בהצלחה ובתיאבון!