גלידת אוראו היא קינוח מושלם שאנשים בכל הגילאים אוהבים להתפנק בו, במיוחד בחודשי הקיץ החמים. בעוד שגלידה בחנות נוחה וזמינה, שום דבר לא מנצח את הטעם של גלידה בהכנה ביתית. הכנת גלידה מאפס מאפשרת לכם לשלוט באיכות המרכיבים, להתאים את הטעם להעדפות האישיות שלכם וליצור פינוק ייחודי שהמשפחה והחברים שלכם יאהבו.
טעם אחד שאהוב על רבים הוא אוראו, עוגיית סנדוויץ' השוקולד הקלאסית עם מילוי קרמי. ניתן להשתמש בעוגיות אוראו במגוון קינוחים, מעוגות ועד מילקשייק, אך אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מהטעם והמרקם המיוחדים שלהן היא הכנת גלידת אוראו ביתית.
מה אם היינו אומרים לכם שאפשר להכין את הפינוק הזה תוך 2 דקות עבודה?
היום איתי מערוץ היוטיוב ''איתיו'ש קייקס'' עומד ללמד אותנו איך מכינים גלידת אוראו בבית. מתכון קל מהיר וטעים וללא צורך במכונת גלידה.
צפו בסרטון: מתכון לגלידת אוראו ביתית מהירה
מצרכים:
- 400 מ"ל חלב מרוכז (ניתן להשיג בסופרים)
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 20 גר'/שקית סוכר וניל
- חב' של עוגיות אוראו
אופן הכנה:
- במגימיקס שמים את חבילת העוגיות אוראו וסוכר וניל וטוחנים.
- לאחר מכן מוסיפים את השמנת והחלב המרוכז ומפעילים שוב את המגימיקס עד שהכל מתערבב היטב
- מעבירים לקערה בגודל מתאים, מכסים בנייר אלומיניום ומקפיאים לפחות ל-24 שעות.
-אפשר לשים את כדורי הגלידה בוופל בלגי/גביע/כוסות נייר מעוצבות ועוד…
בתאבון!
אז למדנו איך מכינים גלידת אוראו בבית, עכשיו נעבור לכמה טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת בצורה טובה יותר ולקבל תוצרים טעימים יותר:
טיפים להכנת גלידת אוראו ביתית
- התאימו אישית את הטעם: אתם יכולים להתאים אישית את הטעם של גלידת האוראו שלכם על ידי הוספת מרכיבים אחרים כגון תמצית וניל, שוקולד צ'יפס, או אפילו רוטב קרמל או פאדג'.
- התנסו ביחסים שונים בין עוגיה לגלידה: אם אתם רוצים יותר או פחות טעם של עוגיות בגלידה שלכם, תוכלו להתנסות ביחסי עוגיה לגלידה שונים. נסו להוסיף יותר או פחות חתיכות עוגיות כדי לראות מה הכי מתאים לך.
- השתמשו בתערובת של עוגיות מרוסקות ושלמות: למרקם מגוון יותר, אפשר להוסיף לתערובת הגלידה תערובת של עוגיות אוראו מרוסקות ושלמות. זה ייצור ניגוד בין הגלידה הקרמית לחתיכות העוגיות הפריכות.
- נסו עם תוספות: אתם יכולים גם להתנסות עם תוספות שונות כדי להוסיף טעם ומרקם נוספים. נסו לפזר עוד אוראו כתוש מעל, להוסיף קצפת או רוטב פאדג' חם.
- לרכך לפני ההגשה: לפני ההגשה מניחים לגלידה לשבת בטמפרטורת החדר כמה דקות להתרככות. כך יהיה קל יותר לאכול וליהנות.