אם בא לכם ארוחה קלילה ומהירה לצהריים או ערב- היום נלמד איך להכין פסטה ברוטב שמנת.
יש משהו באמת מיוחד בקערת פסטה כזו. השילוב של אטריות רכות ברוטב עשיר ומפנק, תמיד עושה חשק ואהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.
מה שעושה את המתכון הזה כל כך נהדר הוא הפשטות שלו. עם קומץ מרכיבים בלבד, תוכלו ליצור רוטב טעים וקרמי . הוא עשוי משמנת לבישול, שום וקורט אגוז מוסקט, מה שמעניק לו טעם חמים ונעים שיגרום לכם להרגיש כמו בבית. וכמובן, אף רוטב שמנת אינו שלם בלי כמות נדיבה של גבינה. במתכון זה, אנו משתמשים בחופן גבינה צהובה מגורדת כדי להוסיף טעם המשלים את הקרמיות של הרוטב בצורה מושלמת.
יש מגוון רחב של אפשרויות התאמה אישית למתכון הזה. אתם יכולים להשתמש בכל סוג של פסטה שאתם אוהבים, בין אם זה ספגטי, פנה, צדפים, או משהו אחר לגמרי.
אם בא לכם ניתן לזרוק פנימה כמה ירקות כדי להפוך אותו קצת יותר בריא וצבעוני. אתם יכולים גם להתנסות בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום או טימין. ניתן גם לשחק עם התבלינים: בעוד המתכון הזה דורש אגוז מוסקט, מלח ופלפל אתם יכולים להתנסות עם תבלינים שונים כדי ליצור פרופיל טעמים המתאים לכם.
דבר נהדר נוסף במתכון הזה הוא שהוא מושלם לכמויות גדולות. בין אם אתם מארחים מסיבה משפחתית או ארוחת ערב עם חברים, המתכון הזה בטוח יצליח.
ניתן להגיש את הפסטה כמנה עיקרית או כתוספת, והיא משתלבת מעולה עם מגוון טעמים ומרכיבים אחרים. ואם יש שאריות, הן יישמרו היטב במקרר למשך כמה ימים.
אז בפעם הבאה שאתם במצב רוח למשהו חם, מנחם וטעים, נסו את המתכון הזה לפסטה ברוטב שמנת.
איך להכין פסטה ברוטב שמנת - מתכון מאת לינדה אמגר
מצרכים:
- חצי חבילת פסטה (250 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- כף חמאה
- שן שום כתושה (אפשר יותר אם אוהבים)
- מיכל שמנת לבישול 15%
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קורט מוסקט
- חופן גבינה צהובה מגוררת
- חצי כוס חלב
אופן ההכנה:
- לבשל את הפסטה במים רותחים מומלחים עד שהם רכים ואז לסנן אותה.
- במחבת רחבה לחמם את השמן עם החמאה עד שהיא נמסה, להוסיף שום ולטגן מעט.
- להנמיך את הלהבה ולהוסיף את השמנת לבישול בזרם דק אל המחבת תוך כדי ערבוב בכף עץ.
- להמשיך לערבב 2-3 דקות, להוסיף את התבלינים, הגבינה והחלב, להגביה את הלהבה ולבשל תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהגבינה נמסה, לבשל עוד כחמש דקות.
- לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך ולהוסיף את הפסטה למחבת כשהיא עדיין על האש. מערבבים היטב במשך דקה כך שהרוטב יצפה את הפסטה ומגישים מיד.