אורז עם שעועית ברוטב עגבניות זו ארוחה טעימה וקלה להכנה, מושלמת לימים עמוסים או סתם כשאין כוח למשהו מסובך. המתכון הפשוט הזה דורש רק כמה מרכיבים, אבל השילוב של אורז ושעועית יוצר ארוחה משביעה ומזינה.
אורז ושעועית הם מרכיבי יסוד במטבחים רבים ברחבי העולם. הם קלים להשגה ומספקים מקור טוב לחלבון, פחמימות וסיבים. במתכון הזה, שילוב של רוטב העגבניות עשיר ותערובת התבלינים מעניק למנה טעם חמים ומנחם.
גם המנה הזו ניתנת להתאמה אישית. אתם יכולים להתאים את רמת התבלינים לטעמכם או להוסיף ירקות כמו פלפל או בצל. אפשר להגיש גם כתוספת או כמנה עיקרית.
אחד הדברים הכי טובים במתכון הזה הוא הקלות והמהירות בה להכין אותו. תוכלו לקבל ארוחה טעימה וממלאת על השולחן תוך פחות מ-25 דקות. בנוסף המתכון הזה גם מזין. אורז ושעועית הם שניהם מקורות טובים לסיבים, חלבונים ופחמימות, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור צמחונים וטבעונים שצריכים לעמוד בדרישות התזונתיות היומיומיות שלהם. הם גם מקור נהדר לאנרגיה, מה שהופך את המנה הזו לבחירה מושלמת עבור אנשים עם אורח חיים פעיל וספורטיבי.
דבר נהדר נוסף במתכון הזה הוא שהוא מאוד זול. אורז ושעועית שניהם מצרכים זולים, ואת רוב המרכיבים האחרים ניתן למצוא בכל מזווה.
אורז עם שעועית ברוטב עגבניות היא ארוחה פשוטה וטעימה שכולם יכולים ליהנות ממנה.
בין אם את אשת מקצוע עסוקה שמחפשת ארוחה קלה ומהירה, סטודנט בתקציב מצומצם, או חובב אוכל שמחפש לנסות מתכון חדש. נסו את המתכון הזה עוד היום, לא תתחרטו.
מתכון מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made.
מצרכים:
[אם אתם יותר מ-2 נפשות כדאי להכפיל כמויות]
- חצי קופסת שימורים שעועית אפויה ברוטב עגבניות (290 גרם כולל הרוטב)
- כוס אורז
- 2 כוסות מים
- כפית מלח
- כפית פפריקה
- מעט כורכום, מעט כמון ומעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בסיר לחמם 2 כפות שמן, להוסיף את האורז ולטגן תוך כדי כחצי דקה ערבוב.
- להוסיף מים ומלח ולערבב, להביא לרתיחה, להוסיף שעועית ותבלינים, ולערבב.
- לכסות ולבשל על אש נמוכה כ-15 דקות.
- כשכל הנוזלים נספגו- לכבות להבה, לערבב ולהשאיר מכוסה עוד כחמש דקות, להגיש ולהתענג.