בין אם נגמרו לכם הביצים במקרר ובין אם הרכיב הזה כבר לא בתפריט שלכם, קבלו מתכון להכנת שניצל מטוגן ללא ביצה. אולי תופתעו לגלות שהוא יוצא לא פחות טעים מהמקורי ויש שיגידו, הרבה יותר.
בעוד שמתכוני שניצל מסורתיים דורשים שימוש בביצים עבור הציפוי, במתכון הזה נכין בלילה מיוחדת. היא זו שתהווה ציפוי ותדביק את פירורי הלחם לשניצל, אבל מעבר לך גם תוסיף הרבה טעם.
היום אוריון פינגל תלמד אותנו איך מכינים שניצל בלי ביצה וגם בלי קמח. בנוסף כדי לספק לכם ארוחת צהריים מושלמת מצורף מתכון נוסף להכנת פתיתים נהדרות. בואו נתחיל.
מצרכים:
- קילו חזה עוף חתוך דק (שניצלים)
- קערת פירורי לחם זהובים עם שומשום
- גזר (עבור הטיגון. הגזר סופג שמן ומשאיר את אותו נקי ולא שרוף)
מצרכים עבור בלילה לשניצל בלי ביצים:
- כף מרק עוף
- כף מיונז
- כף קטשופ
- כפית חרדל דיז׳יון
- כפית אריסה חריפה
- כפית פפריקה מתוקה
הוראות הכנה:
- בקערה- לערבב את כל המצרכים עבור הבלילה.
- לערבב טוב טוב את השניצלים הדקים בתוך הבלילה.
- לטבול אותם בתוך קערת פירורי הלחם, להדק טוב טוב משני הצדדים.
- לחמם מחבת עם שמן די עמוק על אש גבוהה עם גזר אחד (אפשר להכניס אותו שלם, אחרי שטיפה וניגוב)
- לטגן את השניצלים ולהוציא למגש עם נייר סופג לספיגת השמן.
וזהו, יוצא מושלם!!
מתכון לפתיתים לארוחת צהריים
כדי לארגן לכם ארוחת צהריים מושלמת מצורף מתכון לפתיתים, גם הוא מאת אוריון פינגל:
מצרכים:
- בצל אחד גדול קצוץ
- שמן (לפי העין)
- חבילת פתיתים
- כף וחצי מרק עוף
- כפית כורכום
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית מלח
- מים רותחים (קומקום שלם)
- כפית תבלין צ'ילי גרוס מתוק/חריף
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל עד שמזהיב ואז להוסיף שמן לפי העין
- להוסיף חבילת פתיתים ולערבב טוב.
- לטגן עוד קצת ולהוסיף כף וחצי מרק עוף, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור וכפית מלח ולערבב הכל
- להוסיף קומקום שלם של מים רותחים וכפית תבלין צ'ילי גרוס מתוק/חריף, לערבב טוב ולהניח את המכסה.
- לבשל 10-12 דקות, לערבב ולהשאיר עם מכסה סגור 15 דק לפחות. לאחר מכן שוב לערבב
בהצלחה ובתיאבון!