בצק ספידי הוא סוג של בצק מהיר וקל שניתן למלא במגוון מרכיבים טעימים כמו גבינה, תפוחי אדמה, בשר ועוד. הבצק הרב-תכליתי הזה מושלם לאמהות ואבות עסוקים שרוצים להנות מהטעם של מאפים טריים תוצרת בית מבלי לחכות לתפיחת הבצק.
אחד היתרונות המרכזיים של בצק מהיר הוא שהוא מבטל את הצורך בזמני התפחה ארוכים. בצק מסורתי יכול לקחת מספר שעות לתפוח, אבל עם בצק מהיר, אתם יכולים לקבל מאפים טריים וטעימים תוך 30 דקות בלבד. מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית.
יתרון נוסף של בצק ספידי הוא הרבגוניות שלו. ניתן למלא אותו במגוון רחב של מרכיבים לפי טעמכם, וניתן לעצב אותו בצורות שונות, כמו כיכרות עגולות, תבניות כיכרות או יצירות בצורת צורה חופשית. זה אומר שאתם יכול להיות יצירתיים עם האפייה שלכם ולהתנסות עם מרכיבים וצורות שונות.
מעבר לכך, אחד הדברים הטובים ביותר בהכנת בצק מהיר הוא שקל להתאים אותו אישית. ניתן להוסיף תבלינים שונים, כמו רוזמרין, טימין או שום, ליצירת טעם ייחודי. ניתן גם להתנסות בסוגים שונים של גבינות, כמו צ'דר, מוצרלה או גבינה כחולה, כדי ליצור מאפה במילוי גבינה המושלם לנשנוש או כתוספת לארוחה.
בנוסף להיותו מהיר, בצק ספידי הוא גם אופציה מצוינת למי שחדש בעולם האפיה. זהו בצק סלחן לטעויות וקל להכנה, כך שגם אופים מתחילים יכולים להגיע לתוצאות טעימות בקלות.
מתכון להכנת בצק ספידי במילוי גבינה
מצרכים:
- 4 כוסות קמח רגיל/תופח
- 3/4 כוס שמן
- 3/4 כוס מים רותחים.
- גבינות שאתם אוהבים: כנען, בולגרית, צהובה וכו'
- ביצה (לציפוי)
אופן הכנה:
- להפעיל מראש- תנור בחום 180 מעלות.
- לערבב את הקמח עם המים והשמן עד שמתקבל בצק אחיד.
- בקערה לשים את הגבינות שאתם אוהבים, חלבון של ביצה, כף קמח ולערבב.
- למלא את המילוי בתוך הבצק, למרוח בחלמון (הביצה) לציפוי ולהכניס לתנור שהופעל מראש.
בתיאבון!
אפשרות צורה נוספת - כדורי בצק ספידי במילוי גבינה | גביניות מהירות
ליצור מהבצק כדורים קטנים, מצורף סרטון הדגמה:
- להשטיח את הכדורים עם היד ובעזרת מערוך.
- באמצעות סכין- ניצור חיתוך עד מרכז העיגול.
- להניח כף של המילוי ולסגור בצורה סיבובית (כמו בסרטון)
- להדק את הקצה ולהניח על נייר האפייה.
סרטון הדגמה ליצירת הגביניות: