כולנו אוהבים את הריח של עוגיות טריות וחמות שיוצאות מהתנור. אבל לא לכולם יש הרבה זמן. לפעמים רק המחשבה על התהליך הארוך עלולה לייאש. כאן נכנס לתמונה בצק ספידי לעוגיות ומאפים. מדובר בסוג בצק מהיר ללא התפחה שנועד להכנה בזמן המתנה מינימלי, מה שהופך אותו לפתרון המושלם לכל אופה ביתי שקצר בזמן. נעומי ברוכים מלמדת אותנו להכין בצק ספידי לרולדה או עוגיות ללא שמרים, סוכר, מרגרינה או חמאה.
מצרכים:
כמות עבור 4 רולדות גדולות וכעשרים עוגיות:
- שש כוסות קמח
- שתי כפיות אבקת אפיה
- כוס ורבע מים רותחים
- כוס ורבע שמן
- כף תמצית וניל
- כוס מדידה של 200 גרם. או חד פעמי חם
- מילוי שאתם אוהבים
הוראות להכנת בצק מהיר לעוגיות:
- להפעיל מראש- תנור בחום 180 מעלות.
- לערבב את הקמח עם אבקת האפיה. ואחר כך את הנוזלים ואז מתקבל בצק רך ונעים, מבלי להשהותו במקרר, ישר לעבודה! אם במקרה הבצק יוצא יבש להוסיף עוד מים רותחים.
- בתוך קערה נכין את המילוי לעוגיות- אני מילאתי בכמה מילויים שונים:
-
מילוי תמרים: כמו שכולם מכירים, רק שאני פיזרתי מעל גרידת תפוז. מוסיף המון.
תמרים קינמון ואגוזים או פקאנים קצוצים. - מילוי שני: שוקולד השחר ופרוסות שקדים.
- מילוי שלישי: ריבת משמשים. לרכך במיקרו למרוח ומעל לפזר חלבה ופיסטוקים או פקאנים. וכמובן פרג.
- לערוך את הבצק למלבן, ליצוק לתוכו את המילוי שהכנתם, לגלגל ולפרוס לפרוסות באלכסון אבל לא עד הסוף, רק את החלק העליון של הממולא.
לאפות בתנור שחומם מראש (180 מעלות) לזמן של 25-35 דקות.
אז מה מייחד בצק ספידי מבצק מסורתי לעוגיות?
ההבדל העיקרי טמון במרכיבים ובשיטת ההכנה. בצק עוגיות מהיר משתמש בדרך כלל באבקת אפייה או סודה לשתייה כחומר התפחה, בעוד שבבצק עוגיות מסורתי נעשה שימוש בשמרים. זה אומר שאין צורך להמתין עד שהבצק יתפח לפני האפייה. בנוסף, בצק מהיר לעוגיות עשוי ממרכיבים שאינם דורשים זמן צינון במקרר.
בצק ספידי לעוגיות לא רק מהיר ונוח, הוא גם מניב תוצאות טעימות באופן עקבי בכל פעם. שיטת ההכנה המהירה גורמת לכך שהבצק שומר טוב יותר על צורתו במהלך האפייה, מה שמביא למרקם אחיד ועיקבי יותר בכל עוגייה.
אפיה עם בצק מהיר הוא דרך מצוינת ליהנות מעוגיות טריות וטעימות בכל זמן שתרצו. הבצק רב תכליתי וניתן להשתמש בו למגוון עוגיות כמו שוקולד צ'יפס, שיבולת שועל וחמאת בוטנים ובתכלס ניתן לכל מילוי שתבחרו. אתם יכולים גם להתנסות עם טעמים שונים ותוספות כדי להפוך את העוגיות שלכם לייחודיות באמת.
דבר נהדר נוסף באפיה עם בצק ספידי הוא שניתן להכין אותו בקבוצות גדולות ולאחסן במקפיא לשימוש מאוחר יותר. המשמעות היא שתוכלו לקבל עוגיות טריות אפויות מתי שתרצו מבלי שתצטרכו לעבור את כל תהליך ההכנה בכל פעם.