מתכון להכנת סמבוסק גבינה מהיר טעים וקל. בעוד שהסמבוסק המסורתי יכול לקחת לא מעט זמן להכנה, היום אנחנו נשתמש בבצק ספידי ללא התפחה וללא שמרים, מה שהופך אותו לאופציה מושלמת בימים לחוצים וכשאין לכם זמן. יכול לשמש ארוחת ערב זריזה וקלילה.
מתכון מאת נאוה מלכה
מצרכים עבור בצק לסמבוסק גבינה:
- 2 כוסות קמח רגיל
- חצי כפית אבקת אפיה
- כפית שטוחה מלח
- חצי כוס שמן
- חצי כוס מים רותחים
עבור המילוי:
- גבינות- בולגרית וצהובה
- ביצה
[בקשר למילוי, הכל עובד עם בצק ספידי אז שימו מה שאתם אוהבים]
אופן ההכנה:
-
להפעיל תנור מראש לחום 180 מעלות
לערבב הכל לבצק רך ונעים ומיד לרדד אותו.
- בתוך קערה- לערבב את הגבינות וחצי ביצה.
- לקרוץ עיגולים ולהכניס פנימה את המילוי.
- למרוח ביצה ולפזר שומשום מלמעלה.
- להכניס לתנור שחומם מראש לחצי שעה או עד להזהבה.
טיפים להכנת מוצלחת של סמבוסק גבינה מהיר
- אל תמלאו יותר מדי את הסמבוסק: שימו לב לא למלא יותר מדי את הסמבוסק, שכן הדבר עלול לגרום לו להתפוצץ או לדלוף במהלך האפייה. כלל אצבע טוב הוא להשתמש בכ-1-2 כפות מילוי לכל סמבוסק, תלוי בגודל.
- מומלץ להוסיף מלח ותבלינים: כדי לתת לבצק ולמילוי עוד טעם, מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם. כמה תבלינים נפוצים בשימוש בסמבוסק כוללים כמון, כוסברה, פפריקה ופלפל שחור.
- התנסו במילויים שונים: בעוד שמילויים מסורתיים של סמבוסק כוללים לרוב גבינה, ירקות או בשר אפשר גם להיות קצת יותר יצירתיים ולהתנסות עם מרכיבים אחרים כמו פירות, אגוזים או מילויים מתוקים כמו נוטלה או ריבה.
- כדאי להכין כמות גדולה יותר ולהכניס למקפיא. כך מתי שתרצו ליהנות מסמבוסק חם וטעים כל מה שתצטרכו לעשות זה רק להכניס אותם לתנור.
- מגישים חם: מומלץ להגיש סמבוסק חמים וטריים מחוץ לתנור, אז נסו לאפות אותם ממש לפני ההגשה כדי להבטיח שהם עדיין חמים ופריכים.