אין כמו קערת מרק חמה ביום קריר, אם אתם מחפשים מתכון של מרק בטטה קל להכנה, טעים, כזה מתאפשר בזמן הכנה מינימלי- היום זה יום המזל שלכם. השף דוד גדג' עומד ללמד אותנו איך מכינים מרק בטטה מושלם שיחמם את הלב וירשים כל טועם וטועמת.
מצרכים:
- 2 בטטה
- 2 גזר
- 1 בצל לבן
- כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כפית שום כתוש
- קוביית דלעת (לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 פחית חלב קוקוס (אפשר במקום שמנת לבישול אחת)
- כף וחצי מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט (לא חייב בכלל)
- שליש כוס יין לבן
הוראות להכנת מרק בטטה:
- בוזקים את השמן לסיר, חותכים את כל הירקות גס אך לא גדול מידיי ומטגנים עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה אחת, מוסיפים את היין הלבן, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה שכל האלכוהול יתאדה. מוסיפים מים רותחים כ -2 ליטר ומבשלים עד לריכוך מלא של הירקות, בערך חצי שעה.
- מוסיפים את המלח והפלפל וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד, תוך כדי הטחינה מוסיפים את פחית חלב הקוקוס.
- מחזירים לאש ומביאים שוב לרתיחה וזה מוכן.
בהצלחה ובתאבון.
אם אהבתם את המתכון להכנת מרק בטטה, שתפו עם חברים ומשפחה!
השף דוד גדג' מעלה עוד המון מתכונים מושלמים בעמוד האינסטגרם שלו. לחצו כאן כדי לעקוב.