1. אחסון וארגון יעילים וחכמים
אנחנו מאמינים שהצעד הראשון ואולי החשוב ביותר לעבודה מהירה במטבח הוא שמירה על ארגון וסדר. כשהשיש עומס והמטבח מבולגן הכל נהיה איטי יותר, קשה למצוא כל דבר, שטח העבודה מצומצם ומעבר לכך זה גם משפיע עלינו ברמה האנרגטית ויותר קשה לנו לגשת ל
כתבנו עבורכם מאמר שלם שמסביר איך למקסם את שטח האחסון על ידי ארגון נכון של המטבח לקריאה לחצו כאן.
2. חיתוך מהיר
חלק לא קטן מעבודת המטבח מבוצע באמצעות הסכין. קיימים מספר עקרונות על פיהם שפים מקצוענים מאיצים את קצב חיתוך הירקות שלהם:
א. הם דואגים שהסכין תמיד חדה- יש לא מעט משייפי סכינים כמעט בכל חנות כלי בית מומלץ להשתמש בהם לשיוף הסכין.
ב. הם אף פעם לא מרימים את הסכין מהקרש- החלק הקדמי נשאר על המשטח כשהחיתוך מתבצע בעזרת חלקו האחורי בתנועה עולה ויורדת.
לכתבה המלאה- איך לחתוך מהר, לחצו כאן.
3. תכנון והכנה מראש
לפני שבכלל מתחילים להכין את האוכל חשוב להשקיע זמן בחשיבה ותכנון. בחלק מהמקרים זה יכול לחסוך לנו המון זמן מיותר שיכל להתבזבז. אלה הדברים שכדאי לשים אליהם לב:
א. לקרוא את כל המתכון מההתחלה ועד הסוף- גם אם אתם כבר בטוחים שאתם יודעים אותו בעל פה, זה יבטיח שלא פספסתם כלום
ב. לבדוק אם צריך להשתמש בתנור. כך נוכל להפעיל אותו לפני ולחסוך זמן במקום לחכות שיתחמם.
ג. אותו דבר גם לגבי בשרים מהמקפיא. לבדוק אם צריך ואז נוכל להפשיר אותם לפני.
4. להוציא כמה שפחות כלי מטבח
צריך לזכור שחלק לא קטן מעבודת המטבח הולך על שטיפת כלים וכלי שהשתמשו בו בסופו של דבר נצטרך גם לשטוף אותו.
לכן אם נדע מראש מה הכלים להם אנחנו זקוקים לביצוע המשימה ואם וננצל כל כלי למקסום נוכל להימנע משטיפה של יותר מדי כלים
5. חתיכות קטנות
אם אתם מבשלים ירקות כדי לחסוך בזמן ולקצר את זמן הבישול מומלץ לחתוך אותם לחתיכות קטנות.
הסיבה לכך היא שככל שהירקות קטנים יותר כך הם מתבשלים מהר יותר
זה כמה שיותר.