חג המימונה הגיע ואיתו גם המופלטות שאנחנו כל כך אוהבים. אם בה לכם להכין מופלטה מרוקאית למשפחה, היום, איתי מערוץ היוטיוב ''איתיו'ש קייקס'' הולך ללמד אותנו איך מכינים את הפינוק הזה במהירות וקלות. מתכון שיצא טעים בין אם אתם מהעדה או בין אם לא. יאללה בואו נתחיל.
צפו בסרטון ההדרכה:
מתכון ל-21 מופלטות בינוניות או 30 מופלטות קטנות
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה.
- כף וחצי סוכר לבן.
- כף מלח.
- כפית אבקת אפיה.
- כף שמרים יבשים.
- מים פושרים.
- ניתן להוסיף גם 3 כפות שמן.
אופן הכנה:
- בקערה שמים את הקמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה ושמרים יבשים (ניתן להוסיף גם את השמן) ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים מים פושרים לפי העין עד שיצא בצק נעים, לא קשה מידי ולא רך מידי.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות 10 דקות.
- שופכים שמן קנולה בנדיבות על משטח עבודה ויוצרים 21 כדורים בינוניים או 30 כדורים קטנים.
- מתפיחים עוד 5 דקות כדי שנפתח את המופלטה לא יהיו חורים בבצק.
- יש כמה שיטות לפתוח את הבצק של המופלטה: ניתן לפתוח עם היד, עם מערוך או להניח את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה (למעלה ולמטה) ולפתוח את הבצק
- לפני שנפתח את הבצק נחמם סיר שטוח על אש בינונית. נניח על הסיר מופלטה שפתחנו, לאחר מכן ממשיכים לפתוח כדור נוסף ובינתיים הופכים את המופלטה על הצד שלא אפוי ומניחים כדור חדש שפתחנו וככה עד שיש לנו ערימה מוכנה ומגישים לאורחים חם. (מומלץ לראות את הסרטון כדי להבין טוב יותר).
תרבחו ותסעדו!
אז זה היה מתכון להכנת מופלטה מרוקאית. תהנו וספרו איך יצא לכם. למתכונים נוספים מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב של של איתי- איתיו'ש קייקס