קל ומהיר: בורקס ממולא בשר טחון עם בצל ופטריות

אם אתם מחפשים מנה טעימה וקלה עם גוון של חגיגיות- בורקס ממולא בשר טחון ופטריות זו אופציה מושלמת. המנה המלוחה הזו הולכת מצויין לארוחת צהריים, ארוחת ערב או לאירוע מיוחד עם חברים ובני משפחה. השילוב של הבשר הרך, פטריות, והבצל המטוגן הוא באמת כזה שאי אפשר לעמוד בפניו.
היום טלי כהן תלמד איך להכין בורקס בשר כזה במהירות.
נעשה שימוש בבצק מסוג ספידי, כזה שלא דורש שמרים וזמן התפחה. כך שכל מה שצריך זה לערבב את המרכיבים וישר להתחיל לעבוד.

אחד הדברים הטובים ביותר במתכון הזה הוא הפשטות שלו. גם אם אין לכם הרבה ניסיון במטבח, עדיין תוכלו להכין את המנה הזו בקלות. בנוסף, מכיוון שהוא לא דורש שום טכניקה מסובכת, אתם יכולים להתמקד בטעמים וליהנות מתהליך האפיה.

בורקס ממולא בשר טחון זו גם מנה רב-תכליתית שתוכלו להתאים להעדפותכם האישיות. אתם יכולים להשתמש בסוגים שונים של בשר, כמו בשר בקר טחון, כבש או עוף. ניתן גם להוסיף מרכיבים אחרים כמו שום, עגבניות או פלפלים כדי לשפר את הטעם והתזונה של המנה או להשתמש בסוגים שונים של תבלינים.

בסך הכל, בורקס ממולא בשר טחון הוא מתכון חובה שכדאי לכל אחד לנסות. בין אם אתם הורים עסוקים או בשלנים בתחילת דרכם, המנה הזו בטוח תרשים כל טועם וטועמת. בואו נתחיל.

בורקס ממולא בשר טחון

מרכיבים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס מים חמים
  • ביצה וסילאן (למריחה מעל)
  • שומשום

למילוי:

  • בצל קצוץ
  • פטריות קצוצות
  • קילו בשר טחון
  • שום שחור טחון

בורקס ממולא בשר טחון עם בצל ופטריות

הוראות להכנת בורקס ממולא בשר טחון:

  1. בקערה לערבב את הקמח, שמן, מים חמים, מלח. ללוש הכל לקבלת בצק רך ונעים.
  2. להכנת המילוי: לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות, קילו בשר טחון, שום שחור טחון, לבשל עד קבלת צבע.
  3. לרדד את הבצק ולמלא במילוי וליצור רולדות.
  4. לערבב ביצה עם סילאן, למרוח מעל הבצק ולפזר שומשום. מומלץ לעשות חתכים עם סכין על גבי הבצק (כמו בסרטון)
  5. להכניס לתנור בחום 200 מעלות עד הזהבה. (אני השתמשתי בסילון בטעם גריל)

לחצו לצפיה בסרטון ההכנה המלא: איך להכין בורקס בשר.
אם אהבתם את המתכון ובא לכם עוד, טלי כהן מעלה עוד המון מתכונים שווים בקבוצת הפייסבוק שלה. להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.

בהצלחה ובתיאבון!

בורקס ממולא בשר טחון

1 של 3
1 של 3