עוגיות עם קמח שקדים- קינוח קליל ומהיר לפסח. בימי החג, רובנו נמנעים ממאכלים שיש בהם קמח או שמרים, מה שפעם הפך את הימים האלה למשימה מאתגרת עבור אוהבי העוגות ועוגיות שביננו. אבל היום הודות למטבח המודרני, נוצרו מתכוני קינוח טעימים רבים ללא קמח, אחד מהם הוא עוגיות עם קמח שקדים.
כפי שהשם מרמז, במקום קמח חיטה בעוגיות הללו אנחנו משתמשים בקמח שקדים, חלופה נטולת גלוטן ומזינה. הקמח הזה הוא מרכיב פופולרי באפייה, מכיוון שהוא מוסיף טעם ייחודי ומרקם עדין שאי אפשר לעמוד בפניו. את העוגיות הללו אנחנו מכינים ללא טיפת שמן או חמאה.
המתכון הזה לא רק טעים במיוחד אלה גם מהיר וקל להכנה.
עוגיות שקדים ללא קמח הן קינוח פופולרי לפסח, אך הן אינן מוגבלות רק לתקופת החג. העוגיות הללו חביבות כל השנה בקרב אלה שרוצים חלופה נטולת גלוטן או בריאה יותר לעוגיות מסורתיות. הם מהווים חטיף מושלם אחר הצהריים, קינוח לאחר ארוחת הערב, או נשנוש בוקר מהיר בדרכים.
עוגיות שקדים ללא קמח לפסח מאת עדינה בטש
מצרכים:
- 200 גרם קמח שקדים (3 כוסות)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 ביצים
- 1 סוכר וניל
- 1 אבקת אפיה
- קורט מלח
- גרידת לימון
- אפשר גם שקדים (למי שרוצה להניח שקד מעל, כמו בתמונה)
אופן ההכנה:
- לערבב היטב את כל המרכיבים ולתת לנוח במקרר חצי שעה
- ליצור עיגולים (אפשר להניח שקד מעל)
- לאפות כרבע שעה על חום 170 (אפיה רגילה)
- כשמתקרר לפזר אבקת סוכר