מתכון קובה תפוח אדמה לפסח | קובה מטוגנת מקמח מצה

מחפשים מתכון שווה לארוחת החג? קבלו מתכון קובה תפוח אדמה לפסח. גלו כמה קל להכין קובה מטוגנת מקמח מצה.

תפוחי אדמה הם מרכיב רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות. במהלך הפסח כשהחמץ מחוץ לתמונה, הם הופכים לחלק חשוב עוד יותר בתפריט שלנו. קובה מטוגנת מקמח מצה היא מנה טעימה וממלאת הכוללת פירה, בשר טחון וקרום קמח מצה פריך.

אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שאפשר להכין אותו מראש ולהקפיא לשימוש מאוחר יותר. זה הופך אותו לאופציה נוחה לארוחות חג עמוסות או למי שרוצה להכין את המנה מבעוד מועד. בנוסף, ניתן להכין את הקובה במגוון גדלים בהתאם לאיך שאוהבים.

קובה מטוגנת מקמח מצה זה מאכל פופולרי שרבים אוהבים. השילוב של פירה, בשר טחון וקמח מצה הופך אותו לאופציה ממלאת וטעימה לחג הפסח. בין אם אתם מארחים מפגש חג גדול או סתם מחפשים ארוחת צהריים טעימה ומשביעה, המתכון הזה בטוח ירשים כל טועם וטועמת.

קובה מטוגנת

כשמכינים מתכון קובה תפוח אדמה לפסח יש הרבה מקום להפעיל יצירתיות. לדוגמה אפשר לעצב אותן לצורות כמו כדורים, משולשים או אפילו לבבות. צורות אלו יכולות להיות מושכות במיוחד לילדים ולהוסיף אלמנט של כיף לארוחה. בנוסף, ניתן להגיש את הקובה עם מגוון רטבים, כמו טחינה, חומוס, רוטב עגבניות או צ'ילי, כדי להוסיף פרופיל טעם משלים למנה. עם קצת דמיון והתנסות, ניתן להפוך את המנה ליותר מושכת ויזואלית וטעימה.

בזמן הזה, כשרוב הילדים נמצאים בחופשת הפסח, הכנת קובה מטוגנת מקמח מצה יכולה להיות גם דרך מצוינת לערב אותם בתהליך הבישול. ילדים יכולים לעזור במשימות כמו הכנת הפירה, ערבוב המילוי ועיצוב הקובה. זו יכולה להיות פעילות מהנה ומרתקת לילדים וגם יכולה לעזור להם לפתח מיומנויות במטבח. בנוסף, שיתוף ילדים בתהליך הבישול יכול להגביר את העניין שלהם לנסות מאכלים חדשים ולטפח אצלם תחושת גאווה ובעלות בארוחה. בהשגחה והכוונה נכונה, הילדים יכולים להוות נכס יקר במטבח ויכולים לעזור להפוך את ארוחת הפסח לחוויה בלתי נשכחת ומהנה לכל המשפחה.

המתכון שלנו היום הוא מאת אילת אליהו האלופה! בואו נתחיל.

קובה תפוח אדמה לפסח

מתכון קובה תפוח אדמה לפסח מאת אילת אליהו.

מצרכים:

  • 4-5 תפוחי אדמה
  • פטרוזיליה
  • 5 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 4 בצלים קצוצים
  • חצי קילו בשר טחון
  • תבלינים: מלח, כורכום, בהרט, פפריקה מתוקה
  • ביצה
  • קמח מצה 
  • (למי שאוהב אפשר גם צימוקים או צנוברים)

אופן ההכנה:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד ריכוך, למעוך לפירה.
 2. להוסיף מלח, כורכום, פטרוזיליה, 5 כפות קמח תפוחי אדמה.

להכנת המילוי:

3. לטגן 4 בצלים קצוצים, להוסיף חצי קילו בשר טחון ולערבב טוב עם מזלג, להוסיף בהרט, פפריקה מתוקה, מלח (למי שאוהב אפשר גם צימוקים או צנוברים) לקרר ולצנן.
יצירת הקובה:
4. להכין 2 קערות:
  • קערה עם ביצה טרופה מלח פפריקה וכורכום.
  • קערה עם קמח מצה מלח פפריקה כורכום וקצת פטרוזיליה קצוצה.
  • מי שרוצה עוזר גם להוסיף קערה עם מים להרטבת הידיים.
5. לקחת חתיכה מהתפו"א, לשטח על כף היד, לשים בפנים בשר ולגלגל לקובה. להרטיב ידיים מדי פעם שלא ידבק.
6. כל קובה- למרוח בתוך קערת הביצה ואז בתוך קמח מצה.
[בשלב הזה, מי שרוצה להכין כמות גדולה ולהקפיא להמשך, זה הזמן] 
7. לטגן את הקובה מכל צד.

בהצלחה ובתיאבון! 

אם גם אתם הכנתם קובה מטוגנת מקמח מצה נשמח לשמוע איך יצא. שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שגם הם יהנו ממנו.

סרטון הדרכה: איך להכין קובה מטוגנת מקמח מצה

1 של 4
1 של 4

מבצעי פסח: מוצרים למהירות במטבח