היום תקבלו שני סוגי עוגיות שהן גם כשרות לפסח וגם מתאימות למימונה. יתאימו לכם בחג כנשנוש ליד הקפה וגם לשולחן חגיגת המימונה.
עוגיות קוקוס עם שוקולד ועוגיות בוטנים. המתכונים מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made. בואו נתחיל.
עוגיות קוקוס ושוקולד כשרות לפסח
מצרכים:
- 4 חלבונים
- 2 כוסות קוקוס
- 1 וחצי כוסות סוכר
- שקית סוכר וניל (שימו לב שהוא כשר לפסח)
- 100 ג' שוקולד מריר מגורר
- קורט מלח
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- מקציפים את החלבונים עם המלח והסוכר וניל עד שהתערובת תופחת מעט. מוסיפים את הסוכר בכמה פעמים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.
- מוסיפים את הקוקוס בבחישה עדינה, מוסיפים את השוקולד המגורר ומקפלים בעדינות.
- יוצקים מהתערובת עם כפית לתוך עטרות נייר קטנות ומכניסים לאפיה בחום של 150 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שהעוגיות מתקשות מעט ומזהיבות.
- אחרי שהעוגיות התקררו לפזר אבקת סוכר.
עוגיות בוטנים כשרות לפסח
מצרכים:
- כוס בוטנים טחונים (בוטנים לא מלוחים, כדי לעשות את זה- קולים בטוסטר אובן או תנור, מקלפים את הקליפה וטוחנים)
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס קמח מצה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- קינמון לפי הטעם (אבל לא כדאי הרבה, כי קינמון הוא תבלין חזק. אם שמים יותר מדי גורע מטעם העוגיות. אני שמתי כפית ממש שטוחה)
הוראות הכנה:
- מערבבים היטב את כל המצרכים לבלילה אחידה.
- בעזרת כפית ממלאים עטרות נייר קטנות
- אופים על חום 180 מעלות למשך 10 דקות.
בהצלחה ובתיאבון!!