מתכון מיוחד לפסח- מצה מטוגנת עם גבינה יש כאלה שקוראים לזה גם משולשי מצה במילוי גבינה.
זה ממש לא כמו בורקס... אבל זה ט ע י ם!!
המאכל הפשוט הזה נהיה פופולרי במיוחד והמון משפחות נהנות ממנו בימי החג. המתכון הזה לוקח מצה מסורתית והופך אותה לפינוק טעים וגבינתי המושלם כחטיף או אפילו כארוחה קלה.
המתכון בנוי מ-4 מרכיבים מרכזיים. התוצאה היא פינוק פריך ומלוח המושלם לארוחה משותפת עם משפחה וחברים. בנוסף, מצה מטוגנת עם גבינה הוא מתכון רב-תכליתי שניתן להתאים אותו בקלות לטעמים והעדפות שונות.
המתכון הזה הוא דרך נהדרת ליהנות ממצה בצורה חדשה ומרגשת.
ניתן להגיש את המנה בפני עצמה או לצד סלט, מרק או כל מנה משלימה אחרת. אפשר להגיש אותה עם מגוון רטבי טבילה, כמו רוטב עגבניות או סלסה.
תוספת הגבינה למנה מוסיפה טוויסט חדש ולוקחת אותה לרמה הבאה של טעם.
אחד היתרונות של מצה מטוגנת עם גבינה הוא שהיא דורשת רק כמה מרכיבים פשוטים וניתן להכין אותה במהירות ובקלות. זה הופך אותו לאופציה מצוינת עבור אלה שחסר להם זמן או שאין להם גישה למטבח מלא. ניתן להכין אותו על כיריים במינימום ציוד. המרכיבים המשמשים במתכון זמינים גם כמעט בכל חנות מכולת, מה שמקל על הצטיידות בפריטים הדרושים. הפשטות וקלות ההכנה הופכות אותה למנה פרקטית ונוחה.
מתכון מאת לינדה אמגר מדף הפייסבוק Linda's Home Made, בואו נתחיל!
מצרכים:
- 4 מצות
- חצי מיכל גבינה לבנה (125 גרם)
- 5 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים
הוראות להכנת מצה מטוגנת עם גבינה:
- מרטיבים היטב את המצות תחת מים זורמים ומניחים אותן בתוך מגבת לחה לחצי שעה בערך, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
- להכנת המלית: בקערית מערבבים את הגבינות ומתבלים לפי הטעם במלח ומעט פלפל שחור.
- חותכים כל מצה ל 4 ריבועים, מניחים במרכז הריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה, מקפלים למשולש, לוחצים מסביב ומהדקים את הקצוות עד כמה שאפשר.
טיגון:
- מחממים מחבת עם שמן לא עמוק, טובלים כל משולש משני הצדדים בביצים הטרופות ומטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים, מוציאים לנייר סופג, מקררים טיפה ואוכלים
אם אתם מעדיפים אפיה:
- מסדרים את משולשי המצה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור מחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך, או עד הזהבה יפה.
בהצלחה ובתיאבון!