עוגת וניל תפוזית עם פצפוצי שוקולד מריר. ללא קמח, ללא תוספת סוכר. כשרה לפסח וטעימה!!
מתאים לתבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת קטנה כ- 20x20.
מצרכים:
- 4 ביצים
- 2 כפות סטיביה
- חצי כוס שמן
- כוס מיץ תפוזים
- גרידה מתפוז אחד
- כפית תמצית וניל
- כוס וחצי קמח שקדים
- כוס קוקוס
- שקית אבקת אפיה
- קמצוץ מלח
- נטיפי שוקולד ללא תוספת סוכר (אפשר גם לחתוך לחתיכות קטנות כחצי חבילת שוקולד מריר)
הוראות הכנה:
- להפעיל מראש תנור על חום 180 מעלות.
- בקערה מערבבים: את הביצים, סטיביה, שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, תמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים: קמח שקדים, קוקוס, אבקת אפיה, מלח ונטיפי שוקולד ללא תוספת סוכר (אפשר גם לחתוך לחתיכות קטנות כחצי חבילת שוקולד מריר) מערבבים
- מוזגים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחצי שעה +-, עד שהעוגה יציבה ושזופה.
- מוציאים מהתנור ומטפטפים מעל מיץ תפוזים.
יוצאת עוגה מעוּלה!!
בהצלחה ובתאבון
המתכון מאת בטי דרעי. אם בא לכם מתכונים נוספים, בטי מעלה עוד המון כאלה בעמוד האינסטגרם שלה: dery.kitchen@, הצטרפו בלחיצה כאן.